A Natgeo listájára is felkerült a magyar kisváros: 3 település elképesztően izgalmas történelmi múlttal

Magyar város is szerepel az izgalmas történelmi múltú kistelepülések listáján.

GettyImages-876634304
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A National Geographic izgalmas történelmi múltú európai kisközségeket gyűjtött össze, és válogatásába került Visegrád is. 

Kiemelték még az olasz San Gimignanót, a francia Chambordot, a spanyol Casarest és a francia Les Baux-de-Provence-t.

Történelmi városok Európában a Natgeo listájáról

A National Geographic hivatalos oldalán azt emeli ki Visegrádról, hogy az ország királyi székhelye volt a 14. században. A város gazdag a történelmi emlékekben, beleértve a 13. századi fellegvárat, amit a tatár támadások elleni védekezés érdekében építettek, vagy a gót kastélyt, amely a magyar király hivatalos rezidenciája volt a 15. század elején.

Visegrád Mountain Fastness 01

A lap kiemeli, május és október között a turisták úgy is megközelíthetik Visegrádot, ahogy az egykori királyok tették: hajóval, Budapestről. Ez gyakran része az egész Dunakanyart bejáró hajóútnak, mely megáll Esztergomban és Szentendrén is.

A kiállított tárgyak a kastélytermekben lefednek olyan tematikákat, mint a címertan, a korai konyhaművészet és egy vakmerő szobalány koronalopásának története, mely 1440-ben történt.

A spanyol Casares

A fehér andalúziai települések közül kiemelkedik Casares, ami kísérteties falvacskaként koronázza meg a hegytetőket Dél-Spanyolországban. Fehér szín nem csak esztétikai választás volt. Amikor pestis pusztított a 16. és 19. század között, a házakat fehérre meszelték, így növelve a higiéniát és védekezve a kór ellen.

Az egyik leglégiesebb falucska Casares, mely Cézár után lett elnevezve, aki fennhatóságáért harcolt időszámításunk előtti első században. Mint sok andalúziai falvacska, Casares mór irányítás alatt volt a nyolcadik századtól a tizenötödik századig. Ezeknek lenyomatai a mór kastély és a kisváros mellett található, egykori római teleülés, Lacipo romjai.

A falu jelenleg egy békés menedék, kis vendégházakkal, tapasbárokkal és egy 18. századi templommal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

San Gimignano, Olaszország

A középkorban e toszkán dombvidéki város prominens családjai téglatornyokat építettek. Egy ponton több mint 70 torony volt, amely különlegessé tette a vidéken. A tornyok kezdetben a szomszédos falvakkal vívott háborúkban védelemként szolgáltak, később a gazdagság és a presztízs szimbólumaivá váltak, így San Gimignano jómódú polgárai versenyezni kezdtek egymással, hogy ki tudja felállítani a legmagasabb építményt. A 12 megmaradt torony közül a legmagasabb az 53 méter magas Torre Grossa.

Az UNESCO Világörökség részét képező tornyok alatt bújik meg a Collegiata katedrális és a Sant’ Agostino-templom értékes 15. századi freskókkal Szent Ágostonról. A város virágzásának másik tanúbizonysága egy kis polgári múzeum Fra Filippo Lippi és más olasz reneszánsz művészek mesterműveivel.

1353 után pestis- és éhínséghullámok sújtották San Gimignanót, ami hanyatlásához vezetett. Ma a falu a történelem és bor szerelmeseit vonzza citrusos fehérborával, a Vernaccia di San Gimignanóval. Meg lehet ízlelni egy hangulatos kóstolóközpontban, ahol a teraszok a környező szőlőültetvényekkel teli dombokra néznek.

8 varázslatos hely Európában, ahol nem hemzsegnek a turisták

Ha valaki nem bírja a tömeget, tökéletes úti célok lehetnek ezek a gyönyörű helyek.

8 varázslatos hely Európában, ahol nem hemzsegnek a turisták: pedig nincsenek elrejtve

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images.)

Ezt is szeretjük