Az Őrség egyik legszebb túrája, amin szívecske jelzi az utat: a bájos Szalafőn vezet át a 10 kilométeres kirándulás

A könnyen teljesíthető túra megismertet a falu szépségeivel, hangulatos és kedves részleteivel.

Szerről szerre Szalafőn
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Őrség festői vidéke a csendre, nyugalomra, tovább élő hagyományokra, finom konyhára vágyók kedvelt úti célja. Bár mindegyik település más és más miatt lehet vonzó, a bájos kis Szalafő, a dimbes-dombos, szeres falu könnyen belopja magát a kirándulók szívébe. Nem is lehet ez másként egy olyan községgel, ahol még a túraútvonalat is piros szívecske jelzi a fák törzsein.

Az ország nyugati határvidékét általában a megnyugvás, a lelassulás, a pihentető, de tartalmas kikapcsolódás miatt keresi fel az ember. Ehhez tökéletesen passzol a gyaloglás, a környék felfedezése sétálva, el-elmélázva. Ha így teszel, olyan szépségekre bukkanhatsz, amiket az autóból nem látnál. Persze nem világhíres attrakciókra kell gondolni, hanem olyan kedvességekre, amelyek a városból kiszabadulva feltöltenek: legyen az egy legelésző tehéncsorda, egy színes erdőrészlet vagy egy takaros, százéves kis házikó, az a pár óra, amit közöttük barangolva töltesz, maradandó élményt jelent majd.

Szerről szerre Szalafőn

Szalafőn több túraútvonal is kínálkozik a természetbe vágyók számára: a népi építészetre kíváncsiaknak a Felsőszeri tanösvény, a növény- és állatvilág kedvelőinek pedig a Körtike tanösvény lehet például jó választás. Aki pedig nem riad vissza egy hosszabb, körülbelül 10-12 kilométeres, ám könnyen teljesíthető túrától, ami végigkalauzol a falu szerein, megismertet a legfőbb nevezetességeivel, illetve az eldugottabb, hangulatos részleteivel egyaránt, az a Szerről szerre Szalafőn tematikus körtúrán indulhat el.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Járfás Eszter.)

Ezt is szeretjük