Az Őrség 8 legszebb tanösvénye: virágos rétek, hűsítő tavak mellett kanyarognak

Változatos környezetben, csodás látnivalók mentén haladnak az Őrség tanösvényei.

21483645 3d128a8bae5da53e5dfa00bb8c110018 xl
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tanulás csodás környezetben, a természet lágy ölén, kellemes mozgással egybekötve? Ezt tudják a tanösvények, amik általában erdők, rétek mentén haladnak.

A kültéri kiállításokként is felfogható útvonalak általában természeti és kulturális értékekre hívják fel a figyelmet, felfedezésre, bámészkodásra buzdítva kicsiket és nagyokat egyaránt. Az Őrség mesés vidékén rendkívül változatosak, hiszen a térség bővelkedik látnivalókban.

Csodás tanösvények az Őrségben

Az Őrség területén számos tanösvény várja a látogatókat. A kényelmesen teljesíthető útvonalak népszerűsítik a természetjárást és az adott környéket, olykor még az iskolai tananyagot is kiegészítik. Egy térség jellegzetes élővilágát, kultúrtörténeti érdekességeit, építészeti remekeit mutatják be. Patakok, tavak, népi építmények, templomok mellett futnak, strandolás után is érdemes lehet felkeresni őket. Mivel a legtöbbször nem kifejezetten hosszúak, kisgyermekekkel is könnyen lesétálhatók. Ha a táskába távcsövet és fényképezőgépet is pakoltok, még érdekesebb lehet a túra.

(Borító- és ajánlókép forrása: Indafotó/bugyihusztár.)

Ezt is szeretjük