4 ékszerszépségű tavacska jobbnál jobb strandokkal és programokkal - Orfűn ilyen színes a nyár
Noha lubickolásra és napozásra is tökéletes a hely, sok minden mást is csinálhatsz.

orfui tavak cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Orfűi-tavak Pécs közvetlen, alig tíz kilométeres közelségében helyezkedik el a Mecsek egy meseszép völgyében, ahol az önálló vizeket egy kis patak köti össze. A mesterséges tórendszer négy tava így mintegy öt kilométer hosszan terül el.

A völgyben Orfű, Mecsekrákos és Tekeres, illetve az oldalelágazásokban Mecsekszakál és Bános települései helyezkednek el, ám az 1960-as évek óta kialakított, mára egységes üdülőteleppé vált környéket egyben csak Orfűként szokás emlegetni. Ehhez közel fekszik még a patakbarlangjáról és tanösvényéről ismert, festői Abaliget, Husztót alig 50 fős, idillien nyugodt, hagyományait őrző zsákfaluja és a szintén tóparti, kézművességére büszke Kovácsszénája is. 

Az Orfűi-tavak

A tórendszer tagjai az Orfűi-, a Pécsi-, a Hermann Ottó- és a Kovácsszénájai-tó, melyeket a Vízfő-forrás karsztvize táplál. A tavak egy jelentős része sekély, kevesebb mint három méter mély, így jókora vízfelület alkalmas fürdőzésre, míg a többit főleg a horgászok és a vízi sportok szerelmesei élvezik. Nemcsak a strandok miatt érdemes azonban ellátogatni a tavakhoz, hiszen nagyon sok színes program és látnivaló is akad.

A képek forrása: indafoto.hu / kerdohil, Krémusz, Teteneverdle, Coyote76, lazyp, KrE, dettyplease, CSÉ, skandal.

Ezt is szeretjük