Katica, Kék Hullám és Tekergő: melyik nyári MÁV-járat hova visz?
Ezekkel a nyári MÁV-járatokkal utazhatsz idén.

vonat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Június 16. óta nyári menetrend szerint járnak a MÁV-vonatok. Ez azt jelenti, hogy két és fél hónapon keresztül sűrűbbek lesznek a balatoni járatok, és a magyar tengerhez leruccanókat sem csak a klímás vonatok és az extra gyors menetidő fogja kényeztetni.

A bérletek ára csökkent, neten keresztül pedig akár 20% engedmény is kapható. Ráadásul újra járnak a MÁV fantázianevekre keresztelt nyári járatai, a Kék Hullám, a Tekergő, a Katica, a Siófoki Flirt, a Déli>Parti, a Balaton Expressz, az Ezüstpart Expressz, az Aranypart Expressz, az Aranyhíd Expressz és az éjszakai Bagolyvonatok.

MÁV-val a Balatonra

Az érdekes nevek mögött a hagyományos vonalakon közlekedő szerelvények járnak, melyek viszont nem állnak meg, csak bizonyos állomásokon, így meggyorsítva a menetidőt. A vonatok közül sok légkondicionált, ingyen wifis, de például a Katicán egy kedvezmény keretein belül már a másodosztályú jeggyel is le lehet ülni az első osztályon, hogy teljes legyen a kényelem.

vonat-lány-nyár

Az északi parton a Kék Hullám, a Tekergő és a Katica jár. A Kék Hullám Budapest és Tapolca között kétóránként közlekedik, akárcsak a Tekergő, de ez utóbbi csak a nagyobb forgalmú állomásokon áll meg, így jelentősen lerövidítve a menetidőt. A Katica Budapest és Balatonfüred között jár szintén kétóránként.

A déli parton a Balaton Expresszel már 71 perc alatt el lehet jutni Siófokra, és Keszthely is csak valamivel több mint két és fél óra. Szombaton és vasárnap reggel a Balaton felé érdemes a Keszthelyi Flirt és a Siófoki Flirt járatokat választani, mert ezek Siófok és Kelenföld között egyáltalán nem állnak meg. A Déli>Parti sebesvonatok ezzel szemben kétóránként járnak, és minden jelentős Balaton-parti nyaralóhelyen megállnak.

Közvetlen járatok indulnak az ország több pontjáról is a Balaton felé. Az Ezüstpart Expressz Miskolcról megy Siófokon át Keszthelyre. Az Aranypart Expressz Záhonyból indul, és Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át jut el Keszthelyre. Az Aranyhíd Expressz pedig Szeged és Keszthely között közlekedik, érintve Kecskemétet és Kiskunfélegyházát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csütörtökönként, péntekenként és szombatonként idén is közlekednek éjszaki vonatok a Balaton és Budapest között június 18-tól augusztus 28-ig. Ezeken a járatokon az utasok biztonsága érdekében rendőri járőrszolgálat is utazik a vonaton. További információt a MÁV honlapján találsz.

Nyugis balatoni falucskák

Ha kedvet kaptál az utazáshoz, mutatunk néhány nyugis, apró, eldugott Balaton-parti falvat, amit meglátogathatsz, amikor kikapcsolódásra vágysz.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük