Itt hajózhatsz olcsón a Balatonon - Nemcsak a tihanyi kompról nézheted a két partot
Mutatjuk a legolcsóbb sétahajó-útvonalakat a Balatonon.

hajó-balaton-magyar-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A strandon, az emberek sűrűjében egészen más arcát mutatja a Balaton, mint a víz közepéről nézve. Egy hajón ülve olyan, mintha végtelen lenne a víz, és a tó mélyebbnek, szélesebbnek látszik. Nem kell vitorlást bérelned, hogy átélhesd ezt az élményt!

A Balatoni Hajózási Zrt. 18 kikötőből indít idén nyáron sétahajózásokat, lényegében bármerre nyaralsz, biztosan találsz karnyújtásnyira egy hajóállomást, ami kínál ilyen programot. A takaros sétahajók oda visznek vissza, ahonnan indultál, és közben megmutatják a vízparti látnivalókat és a Balaton egyedi hangulatát. Ráadásul nem is megfizethetetlen a kaland.

Sétahajóval a Balatonon

Egy egyórás sétahajózás 1800 forintba kerül, és 14 éves kor alatt váltható gyerekjegy is fél áron. A Balatonfüredről induló, kétórás, félsziget körüli túra a legdrágább, ezért 2900 forintot kell fizetni.

sétahajó

Romantikus hangulatú éjszakai hajózások is indulnak tíz kikötőből. Itt pezsgővel és üdítővel várják az utasokat. A járatok fél 8-kor hagyják el a kikötőt, és sötétedésig maradnak a tó közepén. Mindössze 2000 forintért megcsodálhatod a vízen visszatükröződő csillagok fényét és a szemkápráztató naplementét.

Ha szereted a jó borokat, érdemes befizetned a Romantikus Badacsony túrára. 2710 forintért Keszthelyről Badacsonyig hajózhatsz, ott eltölthetsz egy szabad órát borkóstolással, majd visszaindul veled a hajó Keszthelyre. A program összesen négyórás.

A legolcsóbb túra a Balatonfüredről induló, esti sétahajókázás. Az egyórás program mindössze 1350 forintba kerül. Egyébként Balatonfüredről indul még Borhajó, Panoráma-körút és a gyerekeknek kedvezve Kalózhajó is.

balaton-hajó
Fotó: Indafoto / Krisztián Horváth

Siófokon szintén jó áron lehet egy röpke órát eltölteni a vízen. Itt az egyórás program mindössze 1300 forint, és a járatok is sűrűn indulnak.

Különleges hajóutak

Nemcsak nézelődni, már bulizni is lehet a Balaton közepén. A Mastercard-bulihajó 1,5-2,5 órás szórakozást ígér. Mintha egy úszó diszkóban lennél. Dübörgő zene és látványos fényjáték egészíti ki az élményt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha gyerekkel nyaralsz, rengeteg olyan hajóutat találsz, amit a kicsi is élvezni fog. A Minimax gyerekhajója például három hajóállomásról, Balatonfüredről, Badacsonyról és Siófokról indul, rajta tombolával, koncertekkel és számtalan egyéb játékkal.

A Mastercard Varázshajó is a gyerekeknek ígér csodás kalandokat kalózokkal és bűvészekkel. Az egyórás hajóút tíz kikötőből indul, és a hajókázás alatt műsorral és ajándékokkal várják a kicsiket. 

Balaton-parti falucskák

Ha a Balatonon jársz, látogass el ezekbe az apró falucskákba is. Kevesen ismerik őket, nyugisak és meseszépek.

Képek forrása: Getty Images Hungary, Indafoto / Krisztián Horváth.

Ezt is szeretjük