Ebben a Balaton-parti faluban találod a legtöbb szabadstrandot: olcsó és gyönyörű
Megmutatjuk az egyik legeldugottabb, legjobb balatoni strandot.

máriafürdő-cover2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Balatonmáriafürdő a Balaton déli oldalán fekszik, ahol sekélyebb a víz, így kisgyerekes családok számára is ideális választás. A 750 lelket számláló település alig pár utcácskából áll, melyek párhuzamosan futnak a parttal. 

A falut a 19. század végén alapították zalai gazdák. Ekkor még a Festetics családhoz tartozott, és javarészt szőlőtermesztésre használták. Jelenleg a településen ötször annyi üdülő és hétvégi ház van, mint amennyi állandó ingatlan, mégsem hemzseg a turistáktól. 

máriafürdő-kikötő
Fotó: www.orszagalbum.hu, MAGNETIC

Ha szeretsz vitorlázni, a város kiterjedt vitorlás kikötőjében 5000 forintért tudsz vendéghelyet bérelni, és a közelben találsz éttermet, vegyesboltot, fagyizót, sőt, kiépített szabadstrandot is. 

Strandok Balatonmáriafürdőn

Balatonmáriafürdőnek már a neve is elárulja, hogy errefelé rengeteg a pancsolási lehetőség. 

A városhoz hét szabadstrand tartozik, az egyik a kikötő tőszomszédságában található. Ez majdnem annyi kényelmi lehetőséggel bír, mint a fizetős, központi strand. Van saját étterme, játszótere és mosdóhelyisége is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a vadregényesebb fürdőzést szereted, rengeteg apró strandot találsz eldugva a nádasban. A balatoni szabadstrandokra jellemzően ilyenkor a partra vezető utcácskák egy stégbe torkollanak, ami hosszan benyúlik a nádasba, és a másik végén ott vár a víz.

Ezeket a strandokat kevésbé gondozzák, gyakran a hínárt sem tisztítják. Ezt érdemes észben tartani, mielőtt beleveted magadat a Balatonba. De minden szabadstrandon található ellenőrzött játszótér, hulladéktároló, vízbejáró és ülőpad.

máriafürdő-strand
Fotó: www.orszagalbum.hu, ZEUSZ213

Ezeken kívül számos vízparti hotel is rendelkezik saját stranddal vagy éppen medencével, melyben megmártózhatsz.

A központi, fizetős strand is megéri az árát. A belépő ide felnőtteknek mindössze 600, gyerekeknek 400 forint. Cserébe a strand területén találsz éttermeket, mozgó árusokat, bérelhető vízi járműveket, strandfelszereléseket, foci- és röplabdapályákat és öltözőket.

Egész nyáron minden szombaton zenés programokat tartanak a strand nagy színpadán. Sőt, a Mária-napok alatt, július 28-án még bent a vízben is folytatódik a muzsikálás.

balatonmáriafürdő-party-retro
Fotó: www.deltaclub.hu

Ha pedig folytatnád a bulit, nézz be a település két diszkója közül az egyikbe. A Delta Night Club például retró estekkel vár, ahová még a belépéshez is legalább 25 évesnek kell lenned.

Balaton-felvidéki falvak

Ha meguntad a fürdőzést, és szeretnél egy kicsit elmélyedni a Balaton egyéb szépségeiben, nézz körül ezekben a csodálatos, Balaton-felvidéki falvakban!

A coverfotót készítette: www.orszagalbum.hu, G0JAN.

Ezt is szeretjük