Nulla csillagos hotel, mégis majdnem 80 ezer forint egy éjszaka - Miért foglalják le jó előre?
Mennyezet nincs, de szobaszerviz van.

null stern cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még az alacsonyabb kategóriába tartozó szállásoknak is van általában legalább egy vagy két csillaguk. Mivel a besorolás a vendéglátóhelyen elérhető szolgáltatások szerint történik, nem hangzik túl biztatóan egy csillag nélküli hotel. Akad azonban egy nagyon is népszerű nulla csillagos hely Svájcban.

Az először 2009-ben felállított Null Stern Hotel neve szó szerint nulla csillagos hotelt jelent, ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a különleges szállás minden kényelmet nélkülözne.

A Null Stern Hotel

A hotel eredeti ötlete Daniel Charbonnier fejéből pattant ki, aki egy művész testvérpár, Frank és Patrick Riklin segítségével valósította meg elképzelését. A nulla csillagos koncepció részeként eredetileg egy használaton kívüli svájci atombunkert alakítottak lakható szállássá, később azonban egyre inkább a lecsupaszított egyszerűségre és a természet közel hozására fókuszáltak. A jelenleg is működő Null Stern Hotel így nem más, mint egy szobányi terület egy ággyal és néhány berendezési tárggyal. A mennyezetet és falakat nélkülöző szoba egy festői táj szívében kapott helyet. Mivel a pazar panorámát sokan szeretnék élvezni, az egyáltalán nem olcsó éjszakákat már jó előre le kell foglalni. Mutatjuk, miért varázsol el sokakat a hotel!

A képek forrása: Claudio Baeggli.

Ezt is szeretjük