Milyen kedvezményeket ad októbertől a MÁV?
Lehet, hogy nem ismered, pedig neked is jár
Számos lehetőséggel élhetsz, ha vasúton utazol.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár léteznek olyan utazási kedvezmények, melyek kiadását központilag, államilag írják elő, a MÁV az üzletpolitikai kedvezmények keretében is kínál különféle lehetőségeket a menetdíjak csökkentésére.

Az üzletpolitikai kedvezmények köre könnyen változhat, ezért nem árt résen lenni, emellett azonban ezek általában olyan módozatokat is tartalmaznak, melyeket kevesebben ismernek. Íme, néhány remek lehetőség a 2013. október 1-jétől élő kedvezmények közül.

Félárú jegy különböző rendezvényekre

A MÁV, csakúgy, mint korábban, továbbra is biztosít üzletpolitikai kedvezményt a külön hirdetmény formájában közzétett országos vagy regionális rendezvényekre, például vásárokra, kiállításokra.

Az ezekre látogató magánszemélyek 20, 33 vagy 50%-os menettérti kedvezményt is kaphatnak, azonban kizárólag a legrövidebb, legkedvezőbb útirányra. A rendezvényen való részvételt a visszaút előtt a belépő felmutatásával vagy a menetjegy lepecsételésével igazolni kell.

Családi kedvezmény

A MÁV kedvezményt ad annak a felnőtt utasnak is, aki 18 éven aluli gyermekkel együtt utazik. A kedvezményt egy vagy több gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő veheti igénybe. Kizárólag magáncélú utazásnál használható fel, azonban a kísérők és a gyermek családi kapcsolatát nem vizsgálják. A kedvezmény mértéke 33%.

Csoportos utazási kedvezmény

Csoportos utazási kedvezményt is lehet igényelni abban az esetben, ha az utazás keretében legalább tíz fő utazik együtt azonos kiindulási állomástól azonos célállomásig, azonos kocsiosztályon, vagy ha a menetdíjat legalább tíz fő után megfizetik.

Az így meghirdetett csoportos utazások esetén a kedvezmény mértéke 10-19 főig 20%, 20-49 főig 33%, 50 főtől pedig 50%.

Ezekért is megbírságolhatnak!

A vonatokon és buszokon könnyen megbírságolhatnak: íme, néhány dolog, amiről kevesebben tudnak.

26 éven aluli fiatalok kedvezménye

Ha még nem múltál el 26, hétvégéken, pontosabban péntek 10 és vasárnap 24 óra között 33%-os kedvezménnyel utazhatsz a MÁV vonalain. Az időtartam meghosszabbodik az ünnepnappal egybekötött hétvégéken, például idén a mindenszentek napja miatt már október 31-én 10 órától érvényes. Az október 23-i ünnep előtt pedig már 22-én 10 órától így lehet utazni.

Kedvezményes kerékpárjegyek

Azok számára is nyújt üzletpolitikai kedvezményeket a MÁV, akik a biciklijüket is szeretnék magukkal vinni a vonaton, a Magyar Kerékpárosklub érvényes klubkártyájával rendelkezők például 25%-os kedvezménnyel vehetnek kerékpárjegyet.

Kedvezmények, melyek mindenkinek járnak!
A MÁV-nak további kedvezményei is vannak, melyek ráadásul mindenkinek járnak. Kattints ide, és tudj meg többet!

Mindemellett kedvezményes túrajegy is váltható, előre vásárolva legkésőbb 2013. december 31-i érvényességgel, amennyiben a Balaton, a Fertő-tó vagy a Tisza-tó körül szeretnél biciklizni. A kedvezményes kerékpárjegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít a megjelölt állomásokra.

A MÁV üzletpolitikai kedvezményei között más lehetőségek is találhatók, ilyenek azok, amelyeket akkor nyújtanak, ha START Klub kártyád van, vagy például Hungary Carddal rendelkezel. Ezekről ide kattintva többet megtudhatsz.

Ezt is szeretjük