Nem fogják megszüntetni! 5 állandó utazási kedvezmény, ami neked is jár
Ha olcsóbban akarsz utazni, íme, néhány remek lehetőség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha utánanézel minden egyes lehetőségnek, jelentős összegeket faraghatsz le a tervezett utazás költségeiből akkor is, ha életkorod vagy foglalkozásod alapján nem juthatsz semmiféle külön kedvezményhez.

Vannak ugyanis olyan díjcsökkentő ajánlatok, melyek mindenkinek járnak, ráadásul valószínű, hogy jó darabig még nem is szüntetik meg őket. Ezek közé tartoznak a MÁV következő, állandó kedvezményei is.

SparSchiene menetjegyek

A SparSchiene jegyek lényege, hogy igen olcsón lehet velük utazni - akár már 13 euróért -, ugyanakkor csak korlátozott számban kaphatók, mindig adott napra és vonatra, emellett cserélni és visszaváltani sem lehet őket. E csekély hátrányért ugyanakkor olyan helyekre utazhatsz igen kedvezményesen, mint többek között Bécs, Prága, München, Brassó, Zürich, Velence, Firenze vagy épp Hamburg.

Menettérti kedvezmény

A MÁV egyik legegyszerűbb díjcsökkentő lehetőségét jelentik azok az oda-vissza jegyek, melyeket Közép- és Kelet-Európa országaiba lehet megváltani, illetve, amelyekért így kevesebbet kell fizetni, mint akkor, ha külön-külön vennéd meg a két útra a jegyeket. Az így megváltott jegyek egy hónapig érvényesek, ráadásul nem is kell az oda- és visszaútnak is ugyanarra a vonalra szólnia.

Kedvezmény bizonyos városokba

Vannak olyan fő- és nagyvárosok a környező országokban, ahová a MÁV a többinél jóval olcsóbban kínál másodosztályú menetjegyeket. Az ilyen, viszonylati kedvezménnyel megváltott jegyek visszaváltása és cseréje korlátozott, vagy nem lehetséges, ugyanakkor segítségükkel 66 euróért vehetsz oda-vissza jegyet Montenegróba, 49 euróért Ljubljanába, Münchenbe pedig 128 euróért.

Kedvezmény kisebb csoportoknak

Kisebb csoportok - öt főig -, például párok, családok, baráti társaságok City-Star jeggyel is utazhatnak, mely lehetővé teszi, hogy csak az első utas fizessen teljes árat.

A többiek féláron vehetik meg a jegyet, gyermekek után csak a negyedét kell kifizetni, sőt, osztrák és egyes német CityStar-jegyeknél a gyerekek szüleik és nagyszüleik kíséretében ingyen utazhatnak. Ilyen jeggyel elutazhatsz Ausztriába, Németországba, Csehországba és Bulgáriába is.

Ha a szálláson is spórolnál

Ha nem akarsz fizetni a szállásért, ugyanakkor szívesen megismerkednél a helyiekkel, kultúrájukkal és szokásaikkal, próbáld ki a kanapészörföt!

Olcsó kirándulójegyek

Bizonyos városokba, például Bécsbe, Prágába igen kedvezményesen lehet venni kirándulójegyet, melynek egyetlen hátránya, hogy csak négy napig érvényes. Ugyanakkor tökéletes lehetőség egy-egy hosszú hétvégére, különösen, mivel egyes városokba olyan jegy is kapható, amellyel a városi közlekedés is igénybe vehető. Ilyen feltételekkel a bécsi jegy 33 euróért, a prágai pedig 59 euróért kapható.

Ezt is szeretjük