Csodás hatású víz tör fel a magyar kisvárosban
Ezek a betegségek gyógyíthatóak vele
Érdemes felkeresni a gyógyító vízzel rendelkező városkát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyugat-dunántúli város, Sárvár több okból is vonzó hazai úti cél. Az egyik legfontosabb ok azonban az a tény, hogy Sárvár egyedüli magyar fürdővárosként tagja a Royal Spas of Europe - királyi fürdővárosokat tömörítő - szervezetnek.

2012 októberében kapta meg gyógyhelyi minősítését közel három évtized szünetet követően. Az azonban sohasem volt kérdés, hogy a város fő vonzereje a gyógyvizeiben rejlik.

A föld mélyéből kinyert kétféle gyógyvíz közül az egyik közel kétezer méter mélységből érkezik. Az egyik, 83 fokos, magas sótartalmú vízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. Az ebből készíthető sós kádfürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Kedvező hatása évtizedek óta ismert elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében.

Gyógyító relaxáció

A másik, 1200 méter mélyből nyert víz 43 fokos, kellemes, selymes - ez táplálja a fürdő, valamint a városi hotelek medencéit is. Alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvízként kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, sportsérülések utókezelésére, neurológiai panaszokra, izomlazító fürdésre.

Családbarát fürdő

A tízesztendős múltra visszatekintő Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a vendégek igényeinek megfelelő, folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően európai színvonalú és hírnevű fürdővé vált.

Gyógyászati részlege a megelőzésen és a valós gyógyításon alapul, kényeztető wellness- és távol-keleti kezelései a pihenést és relaxálást biztosítják, míg csúszdái és vízi játszóterei a gyerekek felhőtlen szórakozását szolgálják.

Így akár pároddal kettesben, akár gyerekekkel, nagyszülőkkel közösen tervezel nyaralást és egy-egy hosszú hétvégi kikapcsolódást, Sárvár és gyógyfürdője tökéletes választás, hiszen a pihentető, feltöltő fürdőzés után meseszép, történelmi környezetben sétálhattok.

Történelmi látnivalók és színes programok

A Nádasdyak reneszánsz várkastélya a nyári szezonban gazdag programajánlattal várja a látogatókat: zenei rendezvények, Nádasdy Történelmi Fesztivál, Nemzetközi Folklórfesztivál, Vármeeting - motoros és rockzenei találkozó.

De, aki ősszel látogat el ide, az október végén végigsétálhat a több mint hatszáz éves múltra visszatekintő, a belváros főutcáján rendezett országos vásáron, a Simon-Judás Vásár közel négy kilométeres területén.

Az elbújós, romantikus pihenés kedvelőinek

A város szívében található az arborétum, amely a gyógyhely része, így akár itt, akár a Várparkban kiváló alkalom nyílik egy romantikus, nyár esti sétára. A Csónakázó-tó és környéke pedig napközben ad lehetőséget ringatózásra, piknikezésre.

Képek forrása: Sárvári Gyógy és Wellnessfürdő; www.országalbum.hu, taa103.

Ezt is szeretjük