Hihetetlen, milyen a világ legdrágább atombunkere: medence, automata bidé, minden van benne

Aki megteheti, luxuskörülmények között vészelhetne át egy esetleges katasztrófát ebben a föld alatti atombunkerben.

Luxus föld alatti atombunker

A megagazdag emberek luxuskörülmények között vészelhetnének át egy esetleges apokalipszist ebben a föld alatti, dizájnos atombunkerben.

A világ legdrágább és legjobban felszerelt búvóhelye Amerikában, Kansas Citytől nem messze található. A Survival Condo óvóhelyet a hidegháború idején építették, majd egy gazdag befektető, Larry Hall atombunkerré alakíttatta.

Atombiztos bunker

Közel három méter széles falaival arra tervezték a létesítményt, hogy akár egy kilométeres körzetben ledobott atombomba erejét is kibírja. Megközelíteni nem egyszerű, elméletileg még a helyszín is titkosítottnak készült, a gyakorlatban viszont bárki megtalálhatja a Google Maps segítségével, sőt: vészhelyzetben akár meg is szállhat benne.

Éjjel-nappal őrzik, és horribilis áron bérelhetőek is a szobák. 1,5 millió dollárba kerül a legkisebb apartman, és havonta még 2500 dollár a rezsi. A luxusbunker építtetői az ultragazdag és paranoiás embereket célozták meg, akik ki tudják fizetni ennek az árát. Cserébe akár egy nukleáris háborút vagy katasztrófát is átvészelhetnek benne a föld alatt, első osztályú körülmények között.

A luxusóvóhelyet mindennel felszerelték

A biztonsági őr árgus szemmel figyeli 0-24-es szolgálatban a bejáratokat, de a bunker előtt kamerák is sorakoznak, és egy nyolctonnás vasajtón is kell áthatolni ahhoz, hogy bejusson az ember, mely az egyetlen bejárata és kijárata is a létesítménynek. A bevezető szakasznál található egy tisztítószoba, ahol az esetleges radioaktív fertőzött betegeket kezelik, fertőtlenítik ruháikat, és ellátják őket a szükséges gyógyszerekkel.

vasajtó
Fotó: Youtube/CNET

A zöld kupolás építmény 15 emeletes apartmankomplexumot takar, mely 60 méter mélyen vezet a föld mélyébe. A fenti részen különböző szórakozási lehetőségeket biztosítanak. Itt található többek között egy kutyasétáltató park, pingpongasztal, mászófal és egy óriási csúszdás medence is. A vízfogyasztás kulcsfontosságú a túlélés érdekében, de ez a medence egyáltalán nem pazarolja az értékes folyadékot. Modern rendszerének köszönhetően automatikusan újratölti és sterilizálja ugyanazt a vizet.

összevágva
Fotó: Youtube/CNET

A felső három szinten a gépszobák, az egészségügyi szobák és boltok foglalnak helyet, alattuk hét emeleten át tart a lakóövezet. A komplexum alján található egy bár, egy mozi és egy szaunával ellátott konditerem is. Íves falak és golyóálló ajtók vannak az összes helyiségben. A szintek között szupergyors lift közlekedik. A legalsó részen elhelyezkedő moziteremben több mint kétezer film közül választhatnak a lakók. Itt még iskola is van tanszerekkel és számítógépekkel. 

Kétséges, mi történik az internettel világvége esetén, mindenesetre internetelérést biztosítanak, csak nem a megszokottat. A leendő lakók előre leadhatják azokat a témákat, amikről szívesen böngésznek, és a programozók letöltik egy gyorsítótárba őket. Létrehoznak egy olyan adatbázist, amiben a fontos információk bármikor elérhetővé válnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Lélegzetelállító szobák

A szobák gyönyörűen néznek ki, érintőképernyővel irányíthatóak a különböző panelek, a konyhai eszközök nagy része rozsdamentes acélból készült, a nappaliban vadonatúj kanapé, kávézóasztal várja az érkezőket. A hálószobában kényelmes ágyakon lehet megpihenni. Síkképernyős tévék helyettesítik az ablakokat, melyeken folyamatosan derűs, külvilági tájat mutatnak. Egyedül csak vészjelzés, támadás esetén kapcsolnak át a csatornák élő adásba.

109082770 3189259801163286 5156920649734905576 n
Fotó: Facebook/Bannanat Chaiyapan

A fürdőszobákba automata bidét is építettek. A komplexumot úgy tervezték, hogy legalább öt évig itt lehessen lakni. Kapacitása alapján 75 embert tudnának ennyi ideig ellátni. Ha ennyi WC-papírt kellene raktározniuk, egy egész külön szintet elfoglalt volna. Ebben a bunkerben nincs WC-papír, az apokalipszis alatt a lakók a bidét használhatnák erre a célra.

A közelben Hall egy másik föld alatti búvóhelyet is szeretne luxusbunkerré alakítani, háromszor nagyobb lenne, mint a jelenleg elérhető Survival Condo. A legkisebb szoba itt már 3 millió dollárba fog kerülni. Kíváncsian várjuk, ezúttal milyen pompás, szuperbiztos menedékhelyet hoz létre.

13 méterrel a föld alatt épült meg a luxusbunker: gyönyörű, és egy atomtámadást is kibír

A hidegháború ideje alatt épített, katonai létesítményből kialakított bunker 17,5 millió dollárért, tehát több mint négymilliárd forintért vásárolható meg. A komplexumot 2012-ben újították fel, azóta igazi luxust és nagyfokú védelmet biztosít 32 hektárnyi területen.

13 méterrel a föld alatt épült meg a luxusbunker: gyönyörű, és egy atomtámadást is kibír

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Facebook/Shepart Studio Bannanat Chaiyapan , Google Maps,  CNET / Youtube,  borítókép forrása: Luxury Survival Condo / Facebook)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük