13 méterrel a föld alatt épült meg a luxusbunker: gyönyörű, és egy atomtámadást is kibír
Egy katonai bázisból alakították ki a luxusbunkert, a belső terek mégis meglepően otthonosak.

luxusbunker
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberiség jövője ingatag, a békétlenség és az egyre fejlettebb technológia ezért sokakat nem hagy nyugodni, ki egy természeti kataklizmában, ki egy nukleáris világháborúban látja a világ pusztulásának okát. Túlélésre alig lenne esély, kivéve, ha az atomháború idejére történetesen az ember egy saját bunkerbe húzódhat.

Az amerikai tervezők nemcsak meglátták az igényt, de a Georgia állambeli Savannah városának közelében ki is alakítottak egy luxusbunkerekből álló komplexumot 13 méterrel a föld alatt, ami akár egy 20 kilotonnás atomrobbanást is kibír. Összehasonlításképp: a Hirosimára dobott bomba 15 kilotonna volt, bár a hidrogénbombák ereje ennek sokszorosa is lehet.

Bunker luxuskivitelben

Az ötletnek ettől függetlenül nagy népszerűséget jósolnak. A hidegháború ideje alatt épített, katonai létesítményből kialakított bunker 17,5 millió dollárért, tehát több mint négymilliárd forintért vásárolható meg. A komplexumot 2012-ben újították fel, azóta igazi luxust és nagyfokú védelmet biztosít 32 hektárnyi területen.

Ezt is szeretjük