A repülő, ami nem lépi át a határt, mégis imádják az utazók: 10 perc alatt elkapkodják rá a jegyeket Ausztráliában

A furcsa, ausztrál repülőjárat ugyanoda száll le, ahonnan indul, mégis imádják az utasok.

Qantas repülőjárat utasok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány az élet számos területén kompromisszumokat és kényszermegoldásokat szült: a turisztikai szektor felpörgetése is hatalmas feladat elé állítja az országokat. Ausztráliában frappáns, meglehetősen furcsa módon pótolják a repülés élményét: országkerülő járatot indítottak.

Számos légitársaság működési nehézségekbe ütközött, olyannyira visszaesett a légi forgalom a pandémia és az utazási korlátozások hatására, ám a repülni vágyó utasok is hoppon maradtak, amire válaszul az ausztrál Qantas Légitársaság rendhagyó ötlettel állt elő.

Országjáró repülőút Ausztrália fölött

A Great Southern Land nevet viselő járat Boeing 787 Dreamline gépe Sydneyben száll fel, és egy hatalmas országnéző túra után ugyanoda is tér vissza. A hétórás utazás alatt azonban a repülni vágyó turisták csodálatos hazai vidékeket csodálhatnak meg madártávlatból.

A járat útba ejti a leggyönyörűbb tájakat és látnivalókat az országban: elrepül többek között a Nagy-korallzátony, a Whitsunday-szigetek, a Kata Tjuta-hegység és az Uluru nevű homokkőhegy fölött, de csodás városok, a Gold Coast, a Byron Bay és Sydney kikötője is megcsodálható a magasból. A repülőgépek a megszokott több tízezer lábas utazási magasságoktól eltérően akár négyezer lábig is ereszkednek az egyes látnivalók közelében, így garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak az utazóközönségnek.

A jegyárak meglehetősen borsosak, az olcsóbbak 787 ausztrál dollárba - 173 ezer forintba - a drágábbak akár 3787 dollárba - 833 ezer forintba - is kerülhetnek. Mégis meglepő népszerűségnek örvendett már az első, október 10-i járat is, amelyre tíz perc alatt elkapkodták a rendelkezésre álló jegyeket már szeptemberben. A légitársaság korlátozott számban tette elérhetővé a helyeket, 150 utas fért fel az első járatra.

A magas összegért nem csak az egyedülálló utazási élmény járt. A felszállás előtt komplett reggelit kaptak az utasok, meghallgathattak néhány könnyűzenei minikoncertet, a járaton az ebédmenüt egy ausztrál sztárséf, Neil Perry biztosította, de a légitársaság apró ajándékokkal is kedveskedett. A vendégek mindezen felül egy aukción is részt vehettek, amelynek bevételével egy látás- és hallássérült gyerekeket segítő szervezetet támogathattak. 

Környezetvédelmi aggályok

A repülőjáratot természetesen számos kritika is érte, a legtöbben környezetvédelmi szempontokat hangsúlyoztak: a költséges hóbort felesleges szennyezéssel jár még akkor is, ha a jegyek ára részben hozzájárul a légitársaság széndioxid-kibocsátást ellensúlyozó programjához. A nagy népszerűségre való tekintettel a cég mégis szeretné folytatni az utazások szervezését, esetleg ki is bővítené az útvonaltervet Antarktisz irányába a CNN értesülései szerint.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ausztráliában egyébként március óta szigorú ki- és beutazási szabályok vannak érvényben, így a bezártságérzetet is szerették volna a járattal picit enyhíteni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ez az első járat idén, amelynek kezdő- és végpontja azonos: Tajvanban Hello Kitty-tematikájú, Japánban Hawaii-hangulatú útra válthattak hasonló viszonylatú jegyet az utasok augusztusban.

Koronavírus-pánik a légitársaságoknál

A koronavírus-járvány és a vele járó szigorú korlátok teljesen felborították a turizmus betonbiztosnak hitt alapjait. Utazásszervezők mondták el, milyen volt az első pánik náluk, és hogy reagáltak a légitársaságok a káoszra. Tanulságos és kínos történeteket is meséltek.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük