Minden magyar túrázó teljesíteni akarja egyszer a távot: idén is több ezer indulót várnak a Gerecse 50-re

A Gerecse 50 Magyarország legnépszerűbb teljesítménytúrája, aminek évről évre sok ezren vágnak neki.

tura-baratok-turazas-kirandulas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A téli időjárásban még nem mindenki gondol a hegyi kirándulásokra, pedig a Gerecse-teljesítménytúrákra már februárban ajánlott leadni a jelentkezést: bár a túra csak áprilisban lesz, az elmúlt évek tapasztalatai alapján a helyek gyorsan betelnek.

A Gerecse-túrák idén 38. alkalommal rajtolnak el április 27-én, szombaton négy távon. A nagy múltú rendezvény rendkívül népszerű: a 8 ezres létszámlimit hamar betelik. Van, aki barátokkal, más családdal vág neki az útnak, van, aki egy izgalmas kihívásként éli meg, de egy biztos: szinte mindenki hallott már a Gerecse 50-ről.

Gerecse 50-30-20-10

A túrákra nevezők edzettségi szinttől függően négy táv közül választhatnak: megmérettethetik magukat 10, 20, 30 és természetesen 50 kilométeren is. Az online jelentkezés februárban indul el, ám a létszámlimitekkel számolni kell. 

Az 50 kilométeres szakaszra maximum 3000 fő, a 30 kilométerre 1000 fő, míg a 20 és a 10 kilométeres távra 2000-2000 fő jelentkezhet, a helyek pedig hamar betelnek. Az évek folyamán eddig már csaknem 70 ezer ember járta végig a túra leghosszabb szakaszát.

A gyönyörű úton végigvezető Gerecse-túrák Tatabányáról, a Szent Borbála téri túraközpontból rajtolnak el, a két hosszabb táv 6 és 8 óra között, a két rövidebb táv 9 és 11 óra között, és ide is érkeznek vissza. Érintik többek közt Tardost, Pusztamarótot és más meseszép vidékeket.

Az ellenőrzőpontokon való áthaladást bélyegzővel lehet igazolni. Érdekesség, hogy az 50 kilométeres táv az Országos Kéktúra útvonalát is érinti, így azon nemcsak a Gerecse-túra bélyegzőit használhatod, de közben az OKT-igazolófüzetbe is gyűjtheted a pecséteket.

Hogyan jelentkezhetsz?

A nevezőknek elsőként regisztrálniuk kell a turistamagazin.hu oldalán, ahol kitölthető a jelentkezési űrlap. Amennyiben csoportosan vagy családdal jelentkeznétek, elegendő egy regisztráció, így a kitöltő személy fiókjába érkezik majd az összes kinyomtatandó voucher, azaz a rajtlapok, melyeket a célba érésig meg kell őrizni.

A cikk az ajánló után folytatódik

A nevezési díjakat az OTP Bank internetes fizetési felületén, kizárólag bankkártyával lehet kifizetni. Ha mégsem tudsz részt venni az eseményen, jelezheted az online felületen! A pénz ugyan nem jár vissza, de más személyre átruházhatod a nevezésedet, aki esetleg lemaradt a jelentkezési időszakról, de szívesen részt venne a teljesítménytúrán.

A nevezéssel jutalmak, frissítők is járnak az út folyamán: a túrára többek közt ásványvizet, térképet kaptok, valamint egyes pihenőpontokon almát, zsíros kenyeret, friss vizet, müzlit is magatokhoz vehettek. A célba érők oklevelet kapnak, a szintidőben érkezőket jelvénnyel is díjazzák. Az eseményen részt vevők számára a MÁV elmondása szerint idén is kedvezményes jegyeket fog biztosítani. A túráról további részleteket találhatsz az esemény Facebook-oldalán.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük