Februártól sokaknak nem jár az utazási kedvezmény: nagy változásokat tervez idén a MÁV

Megszűnik a Természetjáró Kártyával járó, 20%-os vasúti kedvezmény, helyette más akciót tervez a MÁV.

mav-vonat-vasut-keleti-palyaudvar

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Természetjáró Kártya birtokosai számára bármely vonalon és időszakban igénybe vehető 20%-os menetjegykedvezmény februártól végleg megszűnik. A tavalyi kártyák még január 31-éig használhatók, a 2019-es kártyákhoz azonban a kedvezmény már nem fog járni.

A Természetjáró Kedvezménykártya internetes oldalán hívják fel az igénylők figyelmét arra, hogy a MÁV-START menetjegykedvezmény jövő hónaptól nem érvényesíthető. A vasúttársaság honlapján egyelőre nem szerepel tájékoztatás a kedvezmény megszűnéséről.

Módosuló utazási kedvezmények

Megkeresésünkre a Magyar Természetjáró Szövetség és a MÁV-START Zrt. is úgy reagált, hogy a kedvezmény megszüntetéséről a két szervezet közös megegyezéssel döntött, üzletpolitikai okok miatt. A MÁV azt is közölte, hogy az eddig alkalmazott kedvezménykonstrukciót átalakítják.

A vasúttársaság kifejtette, hogy az eddigi TEKA-kártyás akció helyett a jövőben eseményekhez, rendezvényekhez kötötten lesz igénybe vehető egy-egy magasabb, 50%-os kedvezmény. A MÁV egyébként már eddig is biztosított néhány kulturális, sport- és tömegrendezvényre félárú, úgynevezett alkalmi menettérti jegyeket.

A két szervezet megállapodása azonban kicsit új tematikát is kijelöl az akcióknak: a Természetjáró Szövetség jelöli ki, hogy mely rendezvényre szeretne kedvezményes vasúti utazást biztosítani, a MÁV-START pedig ez alapján állapodik meg velük. Ilyen ajánlatokkal készülnek a Gerecse-teljesítménytúrára vagy a Természetjáró Fesztiválra is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Továbbra is lesz Természetjáró Kártya

A Magyar Természetjáró Szövetség által létrehozott Természetjáró Kártya a jövőben is igényelhető lesz, a tavalyihoz hasonlóan 4900 forintért, mely egy évre szól. Noha vasúti kedvezmény már nem fog járni vele, vannak, akiknek így is megéri váltani.

A Szövetség elmondta, hogy kártya az Országos Kékkör és más, a természetjáráshoz kapcsolódó területeken több száz elfogadóhelyen biztosít különböző mértékű, akár 5-50%-os kedvezményeket az egyes szolgáltatások árából. Az elfogadóhelyek száma egyre bővül.

Igénybe lehet venni az akciókat egyes szálláshelyeken, múzeumokban, nemzeti parkokban, kalandparkokban, barlangokban, kisvasutakon, de még kávézókban, éttermekben is, sőt, erdei iskolákban, Tourinform Irodákban, túraboltokban, egyes sportáruházakban és kerékpárkölcsönzőkben. Ráadásul ingyenes kerékpáros műszaki elsősegélycsomagra is jogosultak a kártya felmutatói az ország számos pontján.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük