Föld alatti város Magyarországon is van
7 titokzatos hazai hely a mélyben
Különleges hangulatú kiránduláshoz ezeket a helyeket válaszd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberiség történetében sohasem volt ismeretlen fogalom a föld alatt található helyek kihasználása, legyen szó barlangokról vagy éppen a könnyen megmunkálható sziklafalakba vájt településekről.

Az egri érseki pincerendszer részlete

Ahhoz azonban, hogy ennek nyomait megcsodált, korántsem kell Kappadókia felszín alatti városáig vagy épp a Párizs alatt megbújó alagútrendszerig menned, hazánkban is léteznek ugyanis olyan helyek, melyek a mélyben találhatók, épp ezért meglátogatásuk is különleges élményt jelent.

Barlangok, labirintusok, bunkerek és sírok

Magyarország igen gazdag barlangokban, melyek annak ellenére, hogy védett természeti értéket jelentenek, bizonyos részeiket tekintve bejárhatóak. Ilyen többek között a Pécs közelében található Abaligeti-barlang, a tapolcai Tavasbarlang vagy épp a híres Aggteleki-barlangrendszer, mely a Világörökség listájára is felkerült.

De nem egy olyan példa akad, mikor a természet által kialakított járatrendszereket fejlesztette tovább az ember, olyan különleges atmoszférájú vagy épp funkcionalitásukban egyedi helyeket létrehozva, mint a Budavári labirintus és a Sziklakórház.

Nem lehet megfeledkezni továbbá arról sem, hogy a föld alatti helyek ételemszerűen szorosan kapcsolódhatnak a halotti kultuszokhoz is, a régészek számos nekropolisz nyomait fedezték fel mélyen a felszín alatt. Kiváló magyar példát jelent minderre a pécsi ókeresztény sírkamrák együttese is, mely szintén hazánk világörökségi helyszínei között szerepel.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Föld alatti helyek Magyarországon

Ha kíváncsi vagy, milyen különleges és titokzatos föld alatti helyeket lehet bejárni Magyarországon, lapozd végig a képgalériát!

Ezt is szeretjük