8 eldugott olasz kisváros, ahol nem nyüzsögnek a turisták: bájos utcácskáik képeslapra illenek

Hamisítatlan olasz életérzés a turisták hada nélkül.

monopoli olaszország
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olaszország puszta nevének hallatán sokan felsóhajtanak, és azt kívánják, bárcsak épp ott lennének a pizza és a hamisítatlan dolce vita hazájában. Rómát, Firenzét, Velencét - és a sort még hosszasan folytathatnánk - egyszer az életben bizony látni kell, csak az a gond, hogy ha az ember egyszer megfordult ezekben a pazar városokban, folyton visszavágyik majd, feltéve, hogy nem riasztja el a turisták hada.

A másik probléma ugyanis, amit minden Olaszország-rajongó megtapasztal előbb-utóbb, hogy a rajongásával koránt sincs egyedül. A legnépszerűbb úti célokon jóformán nyüzsögnek a vakációzók. A jó hír ugyanakkor, hogy az ország minden szeglete szépségeket rejt, bőven találni olyan helyszíneket, ahol átélhető az olasz életérzés anélkül, hogy lépten-nyomon turisták hadát kéne kerülgetni.

Eldugott olasz kisvárosok

Amennyiben szívesen hagynád magad mögött a bejáratott útvonalakat, és új, kevéssé ismert úti célok meghódítását tervezed az Appennini-félszigeten, a következő válogatás bájos városkáiból inspirációt gyűjthetsz. 

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük