Gyönyörű olasz régió, ahol még nincs sok turista: Puglia tengerpartjai és városkái csodásak

Hamisítatlan olasz életérzés vár a csizma sarkában, finom falatok, szieszta - és a megszokottnál kevesebb turista.

monopoli puglia
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olaszország a legkedveltebb külföldi úti célok közé tartozik, nemcsak a magyar, hanem a világ számos pontjáról érkező utazók körében is. Éppen ez az, ami olykor még akár el is veheti az ember kedvét a felkeresésétől, hiszen nem mindenki szeret tömegben nyaralni. Szerencsére azért vannak olyan vidékek, ahol még kevésbé jellemző a turistaáradat, ilyen például a csizma sarkánál elhelyezkedő gyönyörű régió, Puglia. 

Puglia gyorsan megközelíthető, elérhető célpont, ráadásul az ország olcsóbb részei közé tartozik. Az egyes városok között többnyire jó a közlekedés, így ha a székhelyre, Bariba repültök, onnan könnyűszerrel mozoghattok a szebbnél szebb helyszínek között. 

Puglia látnivalói

Puglia az Appennini-félsziget délkeleti részét foglalja el, Olaszország legkeletibb régiója. Annak ellenére kevésbé felkapott környék, hogy az Adriai-tenger partvonalán számos szépség található, viszonylag jó az árfekvése, és itt még sok helyen átélhető a hamisítatlan olasz életérzés, déli sajátosságokkal fűszerezve. A sziesztát bizony komolyan veszik, erre érdemes felkészülni, mert könnyen éhes maradhat az óvatlan turista. A gasztronómia szerelmesei biztosan megtalálják a számításaikat, a vidéken olajfaligetek és szőlők váltják egymást, a világ olívaolaj-termésének jelentős része innen származik.

Budapestről fapados járatokkal körülbelül két óra alatt elérhető a régió székhelye, Bari, ami azért is kényelmes célpont, mert a repülőtértől a város alig 20 perces vonatútra van. 

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük