5 milliárd forintot adott a kormány az új látnivalókra: ezek fognak megépülni
Ennyit adnak a dél-dunántúli turisztikai fejlesztésekre pluszban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb, 5,1 milliárd forint támogatást ítélt meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - NFÜ - dél-dunántúli turisztikai attrakciók, szolgáltatások fejlesztésére - tájékoztatta a regionális fejlesztési ügynökség az MTI-t.

A püspökszentlászlói kastély is megújulna - itt tartották házi őrizetben 1955-ben Mindszenty Józsefet

A szervezet emlékeztet, hogy az NFÜ tavaly decemberben az Új Széchenyi Terv keretében 5,7 milliárd forintot hagyott jóvá 20 dél-dunántúli turisztikai pályázat megvalósításához, egy ez év októberi akciótervi módosítás után ugyanakkor lehetőség nyílt arra, hogy ezen felül 5,1 milliárddal támogasson 17, úgynevezett tartaléklistás projektet is.

Ezek a legszebb kirándulóhelyek ősszel
Ha szeretnéd kihasználni az idei vénasszonyok nyarára jellemző, kellemes időt, keress fel olyan helyeket, ahol varázslatos az ősz. Kattints ide, és nézd meg őket!

A kerékpáros turizmustól a vallási látogatóhelyekig

Az újabb forrásnak köszönhetően 2015 végéig 5,5 milliárd forint értékben kerül sor turisztikai beruházásokra a Baranya, Somogy, Tolna megye alkotta térségben.

A pénzből Mohács és Siklós környékén javulhatnak a kerékpáros turizmus infrastrukturális feltételei, Hosszúhetényben, Pécsett és a Siklóshoz tartozó Máriagyűdön pedig vallási turisztikai látogatóhelyek újulhatnak meg.

Abaligeten, Balatonföldváron, Pakson, Szigetváron, Tolnán és Orfűn a kulturális és természeti értékek megőrzésére koncentrálnak, Bikalon, Pogányban, Somogyvámoson szabadidős és sportcélú fejlesztésekre kerül sor - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleményében.

Mindszenty-emlékhely és klímamúzeum

Sebestyén Attila, a régiós fejlesztési ügynökség operatív igazgatója az MTI érdeklődésére a támogatott tartaléklistás beruházások között példaként említette a püspökszentlászlói kastély látogatóközpontjának és zarándokházának építését, egy mecseki Mindszenty-emlékhely létrehozását, a bikali rendezvénytér és lovarda, a somogyvámosi szabadidőközpont építését, a paksi Deák-ház rekonstrukcióját és benne egy klímatörténeti múzeum kialakítását.

Kép: www.orszagalbum.hu, Pikola Zsuzsa.

Ezt is szeretjük