A legbulisabb budapesti strandok fiataloknak

Itt kezdd a nyarat!

A fővárosban sem kell lemondanod a víz közelségéről. Próbáld ki Budapest legjobb strandjait!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az időjárás az utóbbi időben meglehetősen extrém arcát mutatta meg, lassan hazánkban is visszavonhatatlanul beköszönt a nyár.

A tikkasztó hőséget gyakran nem könnyű elviselni, a strandolás szerelmeseinek viszont kedvez a meleg és a szikrázó napsütés.

Fogd hát a bikinit és a strandpapucsot, és fedezd fel Budapest színes strandjait, melyek a hűsítő víz és a napfürdő mellett számos izgalmas lehetőséget tartogatnak. Íme, ezek közül is a négy legjobb, ahol jó hangulat, szórakozás, valamint a fiatalság és a felhőtlenség életérzése vár.

A városi forgatag üde szigetén: Palatinus Strandfürdő

Budapest legnagyobb szabadtéri fürdője a város egyik legnépszerűbb zöldövezetében, a Margit-szigeten várja a strandolni vágyókat - már 1919 óta. A patinás strand az évek során több felújításon is átesett, legutóbb 2002-ben korszerűsítették a medencéket - vízszűrő-forgató berendezést kaptak.

A csodálatos fürdőben 11 medencében mártózhatsz meg, az úszni vágyóktól kezdve a pancsoló gyerekekig mindenki megtalálja a számítását.

A hullámmedence a tengerek ringatózását idézi, az élménymedencében pedig a vízsugarak frissítő nyakmasszázsát élvezheted, ha pedig csak áztatni szeretnéd magad a langyos vízben, a termálmedencéket vedd célba.

A Palatinus nem véletlenül a fiatalok egyik kedvenc nyári célpontja, az extra élmények kedvelőit ötpályás csúszda várja, a zavartalan napozás hívei pedig a főépület tetején hódolhatnak szenvedélyüknek - akár ruha nélkül. A gazdag étel- és italválasztéktól nyüzsgő büfékben a tipikus strandos finomságok mellett akár egy pohár hűsítő sört is leguríthatsz pároddal.

Palatinus Strandfürdő
Cím: 1138 Budapest, Margitsziget.
Telefon: (06-1) 340-4505.
Nyitva tartás: 09:00-19:00.
Belépő: 1250 forinttól.

Óbuda rejtekében: Római Strandfürdő

A Római Fürdő területe - ahogyan neve is sejteti - már a római korban is ismert víztározó térség volt, melyet éltető forrásai révén szent helyként tiszteltek. 1930 óta várja látogatóit, mai formáját 1964-ben nyerte el, az ezredfordulón pedig medencéit is felújították.

Hatalmas, 1400 négyzetméteres strandmedence várja a csobbanni vágyókat, melyben a nyakzuhany és a pezsgőztető áldásos hatásait is élvezheted, de a kanyargós csúszdát is érdemes kipróbálni. Ha inkább úszni szeretnél, a másfél méter mély, 22°C-os hűsítő vízben megteheted, a legkisebbeket pedig gyermekmedence várja. A régi korokat idéző sziklakertek és a strand körüli, a budai hegyek árnyékában magasló fák igazi vadregényes hangulatot idéznek, melyet kiválóan ellensúlyoznak a modernebbnél modernebb kényeztető szolgáltatások, a finn szaunától kezdve a gőzkamráig.

Római Strandfürdő
Cím: 1031 Budapest, Rozgonyi P. u. 2.
Telefon: (06-1) 388-9740.
Nyitva tartás: 09:00-19:00.
Belépő: 1000 forinttól.

A dunai strand örököse: Csepeli Fürdő

Csepel fürdőjének területén az 1900-as évek elején még a Duna vizében lubickolhattak a fiatalok, ám a vízminőség romlása miatt erre ma már nincs lehetőség. A helyére 1964-ben felépült strandfürdőben annál inkább, melyet legutóbb 2002-ben renováltak.

Itt kipróbálhatod a fantasztikus élményfürdőt, áztathatod magad a termálvizes medencében, ha pedig jobban megmozgatnád a tagjaidat, az úszómedence vár rád. A hatalmas füves területen kényelmesen elnyújtózhatsz pokrócodon, de, ha inkább hűsölnél, a strand hatalmas fái kellemes árnyékot adnak. Nem érdemes kihagyni az izgalmas csúszdaparkot sem, de focipálya is várja a sportrajongókat. Holmid miatt sem kell aggódnod, hiszen lehetőség van értékmegőrzésre, és kerékpárodat is biztonságban tudhatod.

Csepeli Fürdő
Cím: 1213 Budapest, Hollandi út 14.
Telefon: (06-1) 277-6576.
Nyitva tartás: 10:00-19:00.
Belépő: 750 forinttól.

Pest üde színfoltja: Dagály Strandfürdő és Uszoda

Az 1948 óta működő, termálvizekkel táplálta fürdő a város szívében várja a kikapcsolódni vágyókat. Az évek során többször is átépítették és kibővítették, mai formáját pedig 2000-ben érte el, amikor két nagyméretű termálmedencéjét négy modern medencévé alakították át.

A víz szerelmesei összesen tíz medence közül választhatnak, közöttük élmény-, gyermek-, oktató-, hullám- és két úszómedencével - itt mindenki megtalálja a kedvére valót.

Dagály Strandfürdő és Uszoda
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 36.
Telefon: (06-1) 452-4556.
Nyitva tartás: 06:00-20:00.
Belépő: 900 forinttól.

A változatos medencék mellett több különleges szolgáltatást is igénybe vehetsz: többféle szauna, vízsugármasszázs, úszásoktatás és hullámfürdő várja a vendégeket.

Ezt is szeretjük