A legbulisabb budapesti strandok fiataloknak

Itt kezdd a nyarat!

A fővárosban sem kell lemondanod a víz közelségéről. Próbáld ki Budapest legjobb strandjait!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az időjárás az utóbbi időben meglehetősen extrém arcát mutatta meg, lassan hazánkban is visszavonhatatlanul beköszönt a nyár.

A tikkasztó hőséget gyakran nem könnyű elviselni, a strandolás szerelmeseinek viszont kedvez a meleg és a szikrázó napsütés.

Fogd hát a bikinit és a strandpapucsot, és fedezd fel Budapest színes strandjait, melyek a hűsítő víz és a napfürdő mellett számos izgalmas lehetőséget tartogatnak. Íme, ezek közül is a négy legjobb, ahol jó hangulat, szórakozás, valamint a fiatalság és a felhőtlenség életérzése vár.

A városi forgatag üde szigetén: Palatinus Strandfürdő

Budapest legnagyobb szabadtéri fürdője a város egyik legnépszerűbb zöldövezetében, a Margit-szigeten várja a strandolni vágyókat - már 1919 óta. A patinás strand az évek során több felújításon is átesett, legutóbb 2002-ben korszerűsítették a medencéket - vízszűrő-forgató berendezést kaptak.

A csodálatos fürdőben 11 medencében mártózhatsz meg, az úszni vágyóktól kezdve a pancsoló gyerekekig mindenki megtalálja a számítását.

A hullámmedence a tengerek ringatózását idézi, az élménymedencében pedig a vízsugarak frissítő nyakmasszázsát élvezheted, ha pedig csak áztatni szeretnéd magad a langyos vízben, a termálmedencéket vedd célba.

A Palatinus nem véletlenül a fiatalok egyik kedvenc nyári célpontja, az extra élmények kedvelőit ötpályás csúszda várja, a zavartalan napozás hívei pedig a főépület tetején hódolhatnak szenvedélyüknek - akár ruha nélkül. A gazdag étel- és italválasztéktól nyüzsgő büfékben a tipikus strandos finomságok mellett akár egy pohár hűsítő sört is leguríthatsz pároddal.

Palatinus Strandfürdő
Cím: 1138 Budapest, Margitsziget.
Telefon: (06-1) 340-4505.
Nyitva tartás: 09:00-19:00.
Belépő: 1250 forinttól.

Óbuda rejtekében: Római Strandfürdő

A Római Fürdő területe - ahogyan neve is sejteti - már a római korban is ismert víztározó térség volt, melyet éltető forrásai révén szent helyként tiszteltek. 1930 óta várja látogatóit, mai formáját 1964-ben nyerte el, az ezredfordulón pedig medencéit is felújították.

Hatalmas, 1400 négyzetméteres strandmedence várja a csobbanni vágyókat, melyben a nyakzuhany és a pezsgőztető áldásos hatásait is élvezheted, de a kanyargós csúszdát is érdemes kipróbálni. Ha inkább úszni szeretnél, a másfél méter mély, 22°C-os hűsítő vízben megteheted, a legkisebbeket pedig gyermekmedence várja. A régi korokat idéző sziklakertek és a strand körüli, a budai hegyek árnyékában magasló fák igazi vadregényes hangulatot idéznek, melyet kiválóan ellensúlyoznak a modernebbnél modernebb kényeztető szolgáltatások, a finn szaunától kezdve a gőzkamráig.

Római Strandfürdő
Cím: 1031 Budapest, Rozgonyi P. u. 2.
Telefon: (06-1) 388-9740.
Nyitva tartás: 09:00-19:00.
Belépő: 1000 forinttól.

A dunai strand örököse: Csepeli Fürdő

Csepel fürdőjének területén az 1900-as évek elején még a Duna vizében lubickolhattak a fiatalok, ám a vízminőség romlása miatt erre ma már nincs lehetőség. A helyére 1964-ben felépült strandfürdőben annál inkább, melyet legutóbb 2002-ben renováltak.

Itt kipróbálhatod a fantasztikus élményfürdőt, áztathatod magad a termálvizes medencében, ha pedig jobban megmozgatnád a tagjaidat, az úszómedence vár rád. A hatalmas füves területen kényelmesen elnyújtózhatsz pokrócodon, de, ha inkább hűsölnél, a strand hatalmas fái kellemes árnyékot adnak. Nem érdemes kihagyni az izgalmas csúszdaparkot sem, de focipálya is várja a sportrajongókat. Holmid miatt sem kell aggódnod, hiszen lehetőség van értékmegőrzésre, és kerékpárodat is biztonságban tudhatod.

Csepeli Fürdő
Cím: 1213 Budapest, Hollandi út 14.
Telefon: (06-1) 277-6576.
Nyitva tartás: 10:00-19:00.
Belépő: 750 forinttól.

Pest üde színfoltja: Dagály Strandfürdő és Uszoda

Az 1948 óta működő, termálvizekkel táplálta fürdő a város szívében várja a kikapcsolódni vágyókat. Az évek során többször is átépítették és kibővítették, mai formáját pedig 2000-ben érte el, amikor két nagyméretű termálmedencéjét négy modern medencévé alakították át.

A víz szerelmesei összesen tíz medence közül választhatnak, közöttük élmény-, gyermek-, oktató-, hullám- és két úszómedencével - itt mindenki megtalálja a kedvére valót.

Dagály Strandfürdő és Uszoda
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 36.
Telefon: (06-1) 452-4556.
Nyitva tartás: 06:00-20:00.
Belépő: 900 forinttól.

A változatos medencék mellett több különleges szolgáltatást is igénybe vehetsz: többféle szauna, vízsugármasszázs, úszásoktatás és hullámfürdő várja a vendégeket.

Ezt is szeretjük