3 eldugott, romantikus hely Budapesten
Szerelmes andalgáshoz
Ha tökéletes díszletet kerestek egy kettesben töltött délutánhoz, élvezzétek a tavaszt a következő helyeken!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy romantikus, kettesben töltött délutánhoz nem csak az otthon bensőséges hangulata vagy épp a Margitsziget, a Gellért-hegy és a Városliget szolgálhat tökéletes helyszínül.

A következő helyek, bár előbbiekhez képest kevesebben keresik fel őket - vagy talán épp ezért - valódi kis oázisnak számítanak a főváros forgatagában, ahol néhány órára ti is elbújhattok a világ elől.

Ha a természet szépségeitől karnyújtásnyira, a szabadban akartok eltölteni egy randevút, ez a három hely csak rátok vár.

Séták a Duna-parton: Kopaszi-gát

Ha nem tudtok ellenállni a közelgő jó idő csalogatásának, és nyugodt időtöltésre vágytok, anélkül, hogy elhagynátok a főváros határait, a XI. kerületben, a Lágymányosi híd lábánál elterülő Kopaszi-gát mesterségesen kialakított, tiszta, gondozott parkja remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthat kettőtöknek.

A 2007-ben megnyílt tízhektáros, modern zöldövezetben színes épületekben berendezett igényes kávézók, éttermek és kiállítótermek között andaloghattok a Duna partjának impozáns sétányain, egy-egy frissen sütött töki pompos társaságában pedig elheveredhettek az ápolt gyepen.

Forrás: www.orszagalbum.hu, p.g. vecses

Mindemellett hűsölhettek egy fagyival a tölgyfák árnyékában, gyönyörködve a parkban nyíló virágok és a múlt században téli kikötőnek használt öböl látványában, valamint a Duna felett átívelő Lágymányosi híd modern sziluettjén túl magasodó Szabadság-szoborban és a Citadellában.

A félszigeten számos, időszakonként megrendezett kulturális rendezvény, illetve az innen könnyen megközelíthető Művészetek Palotája vagy a Nemzeti Színház programjai közül válogathattok, de ideális helyszínéül szolgálhat egy meghitt piknikezéssel egybekötött randevúnak is.

Apró csoda a város szívében: Füvészkert

Budapest VIII. kerületében, a Józsefvárosi utcák között bújik meg a Festetics család egykori birtokából kialakított Budapesti Füvészkert, más néven az ELTE Botanikus Kert, mely a belváros oázisaként igazán romantikus időtöltést ígér az idetévedő pároknak.

Forrás: www.orszagalbum.hu, cseri7

Az 1770-71-ben alapított, Nagyszombatról Budapestre költöztetett, angolpark stílusban kialakított kertben, mely 1960 óta országos értékű természetvédelmi területnek számít, békebeli pálmaházak és sziklakertek között, több száz éves kínai páfrányfenyők és örökzöld díszfák árnyékában andaloghattok, élvezve az itt nyíló számtalan virágfaj szín- és illatorgiáját.

A növények uralta háromhektáros területen vadkacsák és teknősök lakta, természetes forrásból táplált tavat, egy barokk stílusú kastélyt és műromokat is találtok, ha pedig egy kis magányra vágytok, ellátogathattok a pálmaházba vagy a kert arborétumába.

Érdemes elsétálnotok a Victoria-ház trópusi vízmedencéjéhez is, ahol különleges szépségű amazonasi tündérrózsák, orchideák és vízililiomok között sétálhattok. Ha pedig már itt jártok, ellátogathattok a szomszédos Orczy-kertben működő mókusrezervátumba is.

Városi legendák otthona: Feneketlen tó

Bár a város közepén található, ha a forgalmas Bartók Béla útról a park egyik ösvényére tévedsz, úgy érezheted, egy másik világba csöppentél.
Ha szabadtéri randevút terveztek, érdemes Budapest egyik legszebb belvárosi parkját, a XI. kerületben, a Kosztolányi Dezső tér mellett található Feneketlen tó környékét választanotok, melynek keletkezéséről számos városi legenda szól. Ha pedig nem csak a tó körül köröztök, titkos helyekre is bukkanhattok.

Az 1877-ben, egy téglagyári agyaggödör ásása nyomán keletkezett 4-5,5 méter mély üreg, melyet az építőmunkák következtében előtörő forró víz töltött fel, valamint a körülötte elterülő, 1957 óta gondozott park helyén egykor forrásvízben gazdag, elhagyatott terület állt.

A legenda úgy tartja, az egykori téglagyári munkásoknak, miután a víz előtört, és elkezdte elárasztani a medret, alig volt idejük kimenekülni, így a tó mélyén az egykori bányagépek is megtalálhatóak, sok más kinccsel egyetemben. Szintén szóbeszéd szól arról is, hogy a tó fenekén egykor egy több millió forintot tartalmazó csomagot is találtak.

Forrás: www.orszagalbum.hu, H-pzsu

Idővel a tó és a körülötte kialakított, fákkal, virágokkal beültetett park az egyik legkedveltebb budapesti zöldövezetté vált, ahol az ősfákkal szegélyezett sétányok mentén megbúvó, Frankfurtból származó padok egyikén összebújva gyönyörködhettek a vadkacsák lakta tó víztükrében megkettőzött ciszterci rendi templomban.

Ezt is szeretjük