A zuhanyzással kevesebb vizet használsz? Csak ha nem tart tovább ennél

Legfeljebb ennyi ideig zuhanyozz, ha valóban spórolnál a vízzel!

Zuhanyzás vagy fürdőkád?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberek többsége leteszi a voksát a kádban fürdés vagy a zuhanyozás mellett. Előbbi inkább pihentető, míg utóbbi frissítő hatással van a szervezetre.

A zuhanypártiak gyakran érvelnek azzal, hogy a tusolás környezettudatosabb döntés, hiszen kevesebb vizet használnak tisztálkodás közben.

Mennyi vizet használsz zuhanyzással?

Egy 170x70 cm-es, klasszikus egyenes fürdőkád űrtartalma nagyjából 200 liter. Egy nagyobbacska sarokkádat azonban akár 300 liter vízzel is fel lehet tölteni. Természetesen a gyártók által megadott űrtartalom nem egyezik a valós vízfelhasználással, hiszen ők üresen - a túlfolyóig töltve - adják meg ezt az értéket. A valóságban pedig te is benne vagy a kádban, így nyilván testsúly függvényében ez mindig kevesebb. Egy átlagos testalkatú embert alapul véve egy fürdés alkalmával számoljunk körülbelül 100 liter fürdővízzel.

Egy hagyományos zuhanyfej 11-12 liter vizet enged át percenként, míg a víztakarékos változatok alig 6-7 litert. Utóbbival tehát 14-16 perc tusolás alatt használsz el annyi vizet - ha közben nem zárod el -, mintha kádban fürdenél. Tehát negyedóránál rövidebb ideig kell tusolnod ahhoz, hogy kevesebb vizet használj, mint ha kádban fürdenél.

Egyszerűen kipróbálhatod te magad is, hogy mennyi vizet is használsz zuhanyzás közben. Ha kádban zuhanyozol, a tusolás kezdetekor dugd be a dugót, és gyorsan kiderül, hogy mennyivel kevesebb víz fogy így, mint ha megmártóznál a kádban.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Fekete fürdőszobák

A vízkő szempontjából kétségkívül hátrányos választás, de azért nézd meg a következő mutatós fürdőszobákat.

Egy szín, amit kevesen használnak a fürdőben, pedig baromi jól mutat – A fekete nagyon ízléses lehet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary 

Ezt is szeretjük