Egy éve az egész ország összefogott az egészségéért: ma már vidáman játszik a hóban Zente
A kis Zente nagyon élvezi a téli pillanatokat családjával.

zente-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig bebizonyosodik, hogy a közösség és az összefogás ereje csodákra képes. Ez az SMA1-gyel diagnosztizált kisfiú, Zente esetében különösen igaz, hiszen nagyon szépen fejlődik több mint egy évvel az életét megváltoztató kezelés után.

A pécsi kisfiú édesanyja 2019 második felében indított gyűjtést, hiszen az izomsorvadáshoz és a motoros idegsejtek eltűnéséhez vezető betegségre a Zolgensma nevű kezelés nyújthat megoldást, ám mindenképp be kell adni a betegek kétéves kora előtt. A gyógyszer sajnos nem olcsó, de az egész ország összefogásával sikerült szeptember 25-ére összegyűjteni a 700 millió forintot.

Folyamatosan javul a kisfiú állapota

A kisfiú édesanyja, Tóth Krisztina tavaly októberben nem győzött hálálkodni a sok támogatónak, hogy egy évvel a kezelés után Zente állapota milyen gyors tempóban javult, és remekül érzi magát. A család és a mozgásterápiás szakemberek az azóta eltelt fél évben is folyamatosan fejlesztik a kisfiút, szerencsére élvezi a tornákat és folyamatosan mosolyog.

zente-baba
Fotó: Facebook/Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA

A „munka” mellett természetesen jut idő a szórakozásra is, édesanyja beszámolója szerint a kis család harmadik közös karácsonya nagyon meghitten telt, Zente folyamatosan karácsonyi dalokat dúdolt, segített az ajándékok és a sütés körül is, és nagyon várta már a Jézuska érkezését.

Téli Zenti, ügyes Zenti! 😍😍😍

Közzétette: Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA – 2021. január 17., vasárnap

A januári havazást sem hagyta ki a kis család: meleg ruhát húztak, szánkóra pattantak, és bebarangolták a téli csodavilágot. A kisfiú csillogó szemekkel és a tőle már jól megszokott, hatalmas mosollyal üdvözölte a havat, vidáman játszott. A képeken az is jól látszik, milyen ügyesen áll már, ez hatalmas fejlődés korábbi állapotához képest. A ritka genetikai betegségrőlitt írtunk bővebben, Tóth Krisztina pedig aFacebookonnemcsak kisfia állapotáról számol be gyakran, hanem más, hasonlóan beteg gyerekeknek is segít az adománygyűjtésben.

Zente ritka betegsége: mi az az 1-es típusú SMA?

Zente génterápiás kezelésére egy ország gyűjtött, de felmerülhet a kérdés, milyen gyógyszer kerülhet csaknem 700 millió forintba.

(Képek forrása: Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA / Facebook)

Ezt is szeretjük