Nagy változás jön a YouTube-on: minden felhasználót érinteni fog

Sokan fognak örülni a változásnak.

GettyImages-1241209533
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

El fognak tűnni a YouTube-ról a videókba ágyazott, alul megjelenő, rögzített hirdetések, idézi az Index a cég egyik új fórumbejegyzését.

Bár ez nem jelenti azt, hogy a felhasználók így kevesebb hirdetéssel fognak találkozni, a hirdetési felületek száma csökkenni fog. A cég azzal indokolta döntését, hogy a reklámok zavarók voltak a felhasználók számára, és nehezítették a videónézést.

YouTube-változás

A YouTube hamarosan megszünteti az úgynevezett "overlay" hirdetéseket a platformon. Az "overlay" hirdetések azok a régimódi bannerhirdetések, amik a videólejátszó fölött bukkannak fel néha, és nehezítik a videónézést. 

A csak asztali gépeken működő hirdetésfajta a bejelentés szerint április 6-án fog eltűnni a YouTube-ról, mert az a cég szerint "zavaró a nézők számára".

GettyImages-1357264831
Fotó: damircudic / Getty Images Hungary

A videólejátszóban ezentúl csak olyan videóhirdetések tűnnek majd fel, amelyek a videók előtt, a közepükön vagy utánuk játszódhatnak le. A "termék megtekintése" hirdetés sem fog megszűnni, és továbbra is lesznek bannerhirdetések az ajánlott videók listájában, írta az Arstechnika.

A vállalatnál úgy gondolják, hogy a változás csak korlátozott módon fog hatni a legtöbb videókészítőre, mivel a videómegosztó elkötelezettsége más hirdetési formátumok felé tolódik. 

Egy másik fontos változás is tervben van a videómegosztónál. Erről itt írtunk. 

Káprázatos fotókon a Balaton-felvidéken ébredező természet: magyar fotósok örökítették meg a különleges pillanatokat

Néz meg, milyen gyönyörű a tavasz közeledte a Balaton-felvidéken!

Ezt is szeretjük