Megint felbukkannak Magyarországon a Google Utcakép autói: ezeken a helyeken találkozhatsz velük

Visszatérnek a magyar utakra a Google Street View autói.

GettyImages-1242302937
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén tavasszal újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép autói. A következő hónapokban az ország számos pontját, köztük Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érinteni fogják.

Az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen.

Visszatérnek a Google Utcakép autói

A Google Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat. A Google tisztában van azzal, hogy a települések és az őket összekötő utak infrastruktúrája folyamatosan változik, ezért  képeit rendszeresen frissíti, ezzel segítve az embereket a biztonságos és pontos tájékozódásban.

Google-Street-View-Car-10
Fotó: Mariusz Sienko

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az autók mellett gyalogosan, valamint biciklivel kezdték el bejárni az ország különleges pontjait. Az indulás óta az utcák és utak mellett több gyalogos zónát is rögzítettek. Ennek köszönhetően megtekinthető többek között a tihanyi rév, a szegedi Dóm tér vagy épp a Börzsöny. A vállalat az Utcaképen keresztül olyan népszerű hazai látványosságokat is felfedezhet, mint az Országház, a Halászbástya, a budai vár és a Hősök tere.

A Google kiemelten elkötelezett a személyes adatok védelme iránt. A személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található "Hiba bejelentése" gombra kattintva lehet igényelni.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Google Térkép népszerű funkciója az Utcakép, amely több mint 220 milliárd képet tartalmaz a világ minden tájáról, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkvidéket is. Elérhető asztali és mobileszközökön, valamint a Google Earth programban. 

Az autók március 9-én indulnak útnak Magyarországon. További információ az Utcaképről, valamint a frissíteni tervezett hazai helyszínekről, útvonalról itt található.

A magyarországi utakon egyébként fokozott ellenőrzés várható az egész héten. Ezzel itt foglalkoztunk. 

Különleges fotókat készített a Google autója - Nem a hagyományos utcaképeket mutatják

Néha egészen váratlan pillanatokban bukkant fel a Google autója, az emberek pedig nem voltak erre felkészülve.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük