10 elképesztő fotó, amit a Google térképen is látni: furcsa és megható pillanatokat örökít meg
Néha egészen különleges jeleneteket kapott lencsevégre a Google autója.

google-street-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán mind ismerjük a Google térképét, és azon belül is az utcanézet módot, aminek segítségével 360 fokban megnézhetjük azokat a helyeket, amikre kíváncsiak vagyunk. Ez már szinte az egész világon elérhető, és néha egészen furcsa területekre is elkalauzol minket.

A 2007-ben indult szolgáltatás legfontosabb eleme a nagy látószögű kamera, amit egy autó tetején rögzítenek, és így járják a városok utcáit. Persze nem mindenhol örülnek annak, hogy a magánszférájuk, vagy éppen az illegális tevékenységeik felkerülnek az internetre, de vannak olyanok is, akik kifejezetten valamilyen látványos „produkcióval” készülnek a Google autójának érkezésére.

Képeken az utcanézet legfurcsább pillanatai

Az internetes közösségekben Jon Rafman azzal vált ismertté, hogy folyamatosan „járja” a világ utcáit a Google térképén keresztül, és megosztja azokat a furcsa vagy éppen megható pillanatokat, amiket a keresgélés közben talál. Az általa felfedezett képekben pont az a jó, hogy a legtöbbször csak a véletlen művei: az autó jókor volt jó helyen, ennek köszönhetően pedig a térképek nézegetése is szórakoztatóvá válik.

(Képek forrása: jonrafman / Instagram)

Ezt is szeretjük