Elképesztő fotókat készítettek a műholdak: fényben úszó városokat és súlyos katasztrófákat is megmutattak

A Földön rengeteg érdekes, szép, vagy éppen elszomorító dolog van, amit mi talán észre sem veszünk innen, de a műholdak felülnézetből már egészen máshogy látják a világunkat!

Műholdak elképesztő fotói
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ötven éve még csak nagyon keveseknek adatott meg, hogy lássák azt, ami évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget: milyen lehet az űr, és milyen lehet a Földünk onnan nézve? Szerencsére ma már a műholdaknak köszönhetően akkor is láthatjuk felülnézetből a világunkat, ha nem utazunk el az űrbe, sőt, egészen elképesztő nagyításban szemlélhetjük Földünket.

A Google Earth és a NASA jóvoltából már könnyen és egyszerűen meg tudjuk nézni akár a saját házunkat is a műholdak képén keresztül, de ennél sokkal érdekesebb képeket is lehet találni: a környezetszennyezés, az emberi megalománia vagy éppen a természet csodái is fellelhetők az űrből készített képeken.

Érdekes képek, melyek az űrben készültek

Gyönyörű, de sokszor elgondolkodtató képeket is lehet találni azok között, amiket a műholdak készítettek, de egy közös bennük: elképesztő látványt nyújtanak.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Google Earth, NASA)

Ezt is szeretjük