Furcsa alakzat rajzolódik ki a település házaiból: a levegőből látszik igazán

Egy dán kertépítésznek érdekes ötlet pattant ki a fejéből, amit aztán meg is valósított.

várostervezés

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kertvárosok a nagyobb városok vonzáskörzetében helyezkednek el, de kevésbé érik őket a káros hatások, mint a folyamatos kipufogógáz vagy a városi a zajártalom. Ráadásul ilyen kis közösségben csökken a bűnözés esélye is, hiszen gyakorlatilag mindenki ismeri egymást. Nem csoda, hogy sok belvárosi lakó vágyik ingatlanra a nyugalom szigetén.

A várostervezés egyik legfontosabb alappillére a házak elhelyezkedése. Általában párhuzamosan egymás mellett helyezkednek el a házak, amik közvetlenül mellékutcákhoz vagy főutakhoz kapcsolódnak. Dániában azonban van egy kis kertes övezet, ahol a házak szabályos kör alakban helyezkednek el egymáshoz képest, az elrendezés közepén pedig egy-egy körforgalom áll. A kertkapcsolatos épületek egyfajta nyári lakként funkcionálnak, de az együttállásukból kirajzolódó, főleg madártávlatból érvényesülő érdekes forma miatt valódi látványosság lett belőlük.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Google Earth, henry_do)

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük