Ismét felbukkannak Magyarországon a Google Utcakép autói: ezeken a településeken találkozhatsz velük
A Google Street View autói visszatérnek a magyar utakra.

google-auto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Google Street View autói idén tavasszal visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban számos utat járnak be és az ország több városában, többek között Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak. Az újbóli bejárás célja utak, autópályák és városok Google Street View-képeinek frissítése a Google Térképen.

A Google Street View-nak köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük nyílik már most is virtuálisan meglátogatni a magyar városok többségét, számos várat,  kastélyt, építészeti, valamint természeti csodákat, beleértve a nemzeti parkokat is. A cég tisztában van azzal, hogy az infrastruktúra a városokban, de a városok között is folyamatosan változik, illetve fejlődik, ezért a képeket rendszeresen frissíteni kell. Az új fotók segítik a felhasználókat a még pontosabb tájékozódásban. Az Utcakép 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről.

Magyarországon a Google térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az utcák és utak mellett a Google több magyar város gyalogoszónáit is rögzítette, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket. Ennek köszönhetően a felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen utcáin. De ellátogathatnak a Balaton-partra, az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy elkirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

A Google közleménye szerint a cég kiemelten elkötelezett a személyes adatok védelme iránt. A közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek - egyének, házak, autók stb. - elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése gombra kattintva lehet igényelni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az Utcakép a Google Térkép népszerű funkciója, amely jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is. Elérhető asztali számítógépeken, mobil eszközökön, valamint a Google Earth programban. A Google Street View autói 2021. március 16-án indulnak el Magyarországon. További információ az Utcaképről, valamint a frissíteni tervezett magyarországi helyszínekről ezen az oldalon található.

Fotók: Getty Images

Különleges fotókat készített a Google autója

Néha egészen váratlan pillanatokban bukkant fel a Google autója, az emberek pedig nem voltak erre felkészülve. Ezek a felvételek nem a hagyományos utcaképeket mutatják.

Ezt is szeretjük