A Google mérnöke rájött a boldogság titkára: bárki elsajátíthatja
Matematikailag tökéletesen logikus: eláruljuk, mi a nagy titok!

téli boldogság
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosan te is ismersz olyan embert, aki mindig kicsattan a boldogságtól, ha összedőlni látszik is körülötte a világ, mosolyog, és a jövőt tervezgeti.

A rossz idő egyike lehet a depresszív hangulat okozóinak, mégis vannak, akik begubózás helyett latyakban, hóban, fagyban járják a várost, és egyetlen betervezett programot sem mondanak le az időjárásra hivatkozva. Hogy csinálják?

A titok

A Google mérnöke, Mo Gawdat korábban egy könyvet is megjelentetett a boldogság kulcsáról. Mérnökhöz illő módon nem pszichológiai okokat vonultat fel elméletében, hanem matematikailag magyarázza el, hogyan érhető el a boldog állapot minden szituációban. 

nő boldogság tél  (1)

Véleménye szerint az elégedettség annál magasabb fokú, minél alacsonyabbak az elvárásaid. Azaz, minél pesszimistábban állsz egy naphoz, annál több pozitív csalódás fog érni. Szomorúan hangzik, de talán nagyon is igaz a tartalma. Tegyük fel, hogy napok óta várod, hogy találkozz a barátaiddal, és kiránduljatok egy nagyot. A rossz idő azonban beleszól, és kénytelenek vagytok beülni megnézni egy filmet a moziban, ami természetes, hogy lehangol, mivel a várva várt túra meghiúsult.

Ha viszont alapból úgy készülsz, hogy az időjárás mindig kiszámíthatatlan, és átnyálazod a moziműsorokat már előre, aztán valóban benti programot kell, hogy szervezzetek, csak a számításaid igazolódnak be, mindennemű csalódás nélkül. Ellenben, ha ragyogó napsütés lesz hétvégén, és nemcsak el tudtok menni kirándulni, de rövid ujjú pólóban járjátok a dombokat, és napszemüvegben hunyorogtok egész nap, a boldogságmérőd biztos, hogy az egekbe szökik, hogy nem a moziban ültök. 

Tehát, ha előre felkészülsz a legrosszabbra, annak bekövetkezése nem fog negatívan érinteni érzelmileg, ellenben, ha jobban sikerülnek a dolgok, az elképesztő mértékben emel a kedélyállapotodon. Persze nem kell mindig mindent negatívan látni, egyszerűen vedd számba azokat a lehetőségeket is, melyek nem a legkellemesebbek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elfogadás

A másik fontos pontja a boldogság megélésének, hogy fogadd el, amit a körülötted lévő világ nyújt, amin pedig nem tudsz változtatni, azt engedd el. A befolyásolható dolgokból viszont próbálj mindig jobbat és többet kihozni: sok energiát igényel, de minden esetben megtérül, ha azért dolgozol, hogy egy adott helyzetből a legközelebb még jobban jöjj ki.

Nézd meg ezt is - Képeken a boldogság titkai

Néha elég egy apróság, egy szelet torta vagy egy szívből jövő kacagás.

Ezt is szeretjük