Különleges fotókat készített a Google autója - Nem a hagyományos utcaképeket mutatják

Néha egészen váratlan pillanatokban bukkant fel a Google autója, az emberek pedig nem voltak erre felkészülve.

Google Street View fotók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Google ma már nemcsak egy keresőfelület, hanem számos rendkívül hasznos tulajdonsággal is kibővült az évek alatt. Egyik ilyen a térkép is, ahol nemcsak az utakra és épületekre lehet felülről ráközelíteni, hanem az utcanézet segítségével már egyre több helyen lehet úgy körbenézni, mintha tényleg ott lennénk.

Amikor pár éve bevezették ezt a funkciót, először talán mindenki a saját otthonát, munkahelyét vagy iskoláját nézte meg, aztán az utazásoknál is egyre hasznosabbá vált, például könnyebben megtalálhatóak voltak így a hotelek vagy nevezetességek. 

Érdekes fotók, amiket a Google autója készített

Nem titok, hogy ezeket az utcaképeket egy nagy látószögű kamera készíti, ami egy autóra erősítve járja a városokat. Ám nem mindig az átlagos hétköznapokat örökíti meg, hiszen különös pillanatokat is lencsevégre kap olykor. Ezeknek már sok helyen külön gyűjtése is készült, de talán Jon Rafman, a montreali fotós találta a legtöbbet, hiszen egy weboldalt is létrehozott, ahol ilyen képek láthatók.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Ezt is szeretjük