A Google Utcakép legfurcsább fotóját senki nem tudja hová tenni, de a retinánkba beleégett

A Google Utcakép nézegetése változatos meglepetéseket tartogat.

GettyImages-1280119550
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Google Utcakép ötlete tizenöt évvel ezelőtt pattant ki a Google társalapítója, Larry Page fejéből, aki szeretett volna 360 fokos térképet készíteni a világról. Az akkor még elrugaszkodottnak tűnő terv ma már nem is tűnik olyan hihetetlennek, hiszen mostanra 220 milliárdnál is több Utcakép-felvétel áll rendelkezésünkre több mint száz országból és területről, lehetővé téve, hogy teljes mértékben átélhessük ezeknek a helyeknek a varázsát közvetlenül a telefonunkról vagy a számítógépünkről.

Az Utcakép a Google Térkép fejlesztése szempontjából is kulcsfontosságú, hiszen a képek a legfrissebb információkat mutatják. Születésnapját ünnepelve a Google bemutatta a szolgáltatás újításait, többek közt egy új kamerát. A hordozható, nagyjából házimacska méretű kamerarendszer alkalmas arra, hogy távoli szigetekre vigyék, vagy hegycsúcsokat másszanak meg vele, így az arab sivatagban egy teve hátán ülve vagy egy sarkvidéki hószánnal száguldva is használható. Mivel kevesebb, mint 7 kilogramm, olyan helyeket is könnyebben térképeznek majd fel vele, mint az Amazonas dzsungele.

A Google Utcakép legkedveltebb felvételei

A 15 éves Utcakép megünnepléseként nézd meg a Google összeállítását, amelyben helyet kapott a szolgáltatás eddigi legfurcsább képe, valamint bemutatták a legkedveltebb felvételeket is.

Kiemelt kép: Getty Images

Ezt is szeretjük