Ilyen sokat változott a Földünk 1984 óta: látványos fotókat mutatott a Google
Sajnos a legtöbb műholdkép nem éppen pozitív változást mutat be.

google-earth-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 21. század egyik legnagyobb globális problémájának egyértelműen a klímaváltozás tekinthető, aminek következményeként egyre gyorsabban pusztul az élővilág, és ezzel együtt a Föld is sokkal élhetetlenebbé válik.

A folyamatosan emelkedő hőmérséklet, az egyre gyakrabban jelentkező környezeti katasztrófák, az ivóvízhiány vagy a légszennyezettség mind-mind olyan jelenségek, amit a túlnépesedés, a folyamatos termelés és a Föld kizsákmányolása hívott életre, ez a változás pedig az űrből is jól látszik.

Sokatmondó képeken a Föld változása

A Google Earth egy virtuális földgömb, ahol 3D-ben láthatjuk bolygónk összes pontját. A program kialakításához műholdképeket és légi felvételeket használtak, amiket a folyamatos változások miatt sűrűn kell frissíteni, így jókora adatbázissal rendelkezik. A cég nemrég egy nagyon érdekes videót tett közzé, ami az 1984 és 2020 közötti időszak hatalmas átalakulásait mutatja be, és jól látszik, hogy a klímaváltozás nagyon is valóságos jelenség, amit nem szabad félvállról venni, hiszen a folyamatok nem álltak le, a Föld állapota pedig csak tovább romlik.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary, képek: Google Earth)

Ezt is szeretjük