Tengerbe dőlt sziklának tűnik, de valójában étterem: lenyűgöző a kilátás a víz alatti ablakból
2019-ben már ezért a kuriózumért is érdemes lesz Norvégiába utazni.

etterem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem sok extrát ígér Európa első víz alatti étterme, legalábbis kívülről. Aki azonban majd belép az ajtón, lélegzetelállító körülmények között költheti el ebédjét vagy vacsoráját.

Norvégiában, Oslóban működik a Snøhetta nevű cégcsoport, mely megálmodta és megtervezte az egyedülálló építményt. A meghökkentő épület a meggyőző látványtervek szerint egy óriási téglatest, mely belecsúszik a vízbe.

Panoráma a tenger alatt

Háromszintes épületet terveztek, bele pedig egy monumentális panorámaablakot. A minimalista enteriőr nem igényel különösebb díszítőelemeket, mert az étkezés alatt a háttér önmagáért beszél. A természetes alapanyagokból épített étterem harmóniában lesz a partszakasszal, az építtetők a terveken nagyon jól eltalálták a funkció és a forma arányait.

Az Under névre hallgató étterem olyan, mintha egy különleges, süllyesztett akvárium lenne. Hátsó részén kap majd helyet a több mint száz méter átmérőjű panorámaablak, mely óriási periszkópként süllyed a vízbe öt méter mélyen. Eredetileg száz férőhelyesre tervezték az éttermet, de ennél sokkal több vendégre számítanak majd. A Båly nevű falu mellett helyezkedik majd el, és a kivitelezők szándéka szerint ökológiailag tudatos módon épül bele az érintetlen tengeri környezetbe.

A tervező Snøhetta cég úgy reméli, hogy ez a különleges vállalkozás megvalósul a közeljövőben, az étterem megnyitását 2019-re ígérik.

Ezt is szeretjük