Több méteres mélységben tálalják az ebédet Európa első víz alatti éttermében

Letisztult, modern tervezés és pazar kilátás is jár az étel mellé.

Víz alatti étterem
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az Under, Norvégia és Európa első víz alatti étterme. Tervezői Lindesnes települést szemelték ki a vendéglátóhely felépítésére, egyedi dizájnját pedig a Snøhettának köszönheti.

Az étterem közel 500 négyzetméteres, kialakításához pedig döntött betoncsövet használtak, amitől úgy néz ki, mintha belecsúszna a Norvég-tengerbe. Első hallásra ijesztőnek tűnhet, hogy a pincérek 5 méteres mélységben szolgálják fel az ételeket, ám Rune Grasdal, a vezető tervező szerint a helyiség atmoszférája rendkívül megnyugtató. Vagyis tökéletes a zavartalan étkezéshez. Már, ha valaki megengedheti magának, hogy csillagászati összegekért elfogyasszon egy kellemes vacsorát a tengeri élőlények társaságában.

Gaute Ubostad, az étterem társtulajdonosa a Reuters Hírügynökségnek elmondta, hogy a 18 fogásos menü összesen 3700 norvég koronába, nagyjából 120 ezer forintba kerül.
Az ételeket Nicolai Ellitsgaard, Michelin-csillagos séf készíti, a százfős kapacitású helyen pedig előreláthatólag negyven személyt tudnak egyetlen este alatt kiszolgálni.
Ubostad hozzátette, hogy már most hétezres foglalásuk van, és ezen kívül mintegy 12 ezer embert várnak éves szinten.
Az étkezőtérben hatalmas panorámaablak várja a vendégeket, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a tengeri élővilágra.
A tervezők szerint ebben rejlik az Under varázsa, mivel az eddigi éttermeket mesterséges akváriumokba építették. Azok viszont nem képesek visszaadni ugyanazt az élményt.
Ezen kívül az étterem megfelelő világítására és szellőzésére is kellő gondot fordítottak, hogy senki se érezze magát bezárva étkezés közben.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük