Ahol a zöldséggel nem lehet jóllakni kijelentés értelmét veszti: a 3 legjobb vegán étterem Budapesten

A teli bendő vegaként, vegánként és mindenevőként is garantált.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legendák keringenek arról, mit esznek a vegánok: egyesek szerint kizárólag salátákon tengetik mindennapjaikat, valaki szerint fénnyel táplálkoznak, míg mások úgy vélik, leginkább semmit sem esznek.

Meglehet, a világ történéseibe csekély beleszólásunk van, ellenben a döntés, hogy mi történik a konyhájában, mindenkinek a saját kezében van. Aki pedig - ha csak látogatóként is - úgy dönt, bepillantást enged magának az állati eredetű ételeket nélkülöző világba, annak minden bizonnyal jó sok „Jé, ezt így is lehet csinálni!” pillanatban lesz majd része.

Merthogy a horizont egyszeriben kiszélesedik, számodra eddig ismeretlen növények, zöldségek, gyümölcsök, gabonák sokaságát megismerheted, kisvártatva pedig rájöhetsz, hogy van élet a rizsen és a sült krumplin kívül is. Cikkünkben megadjuk a kezdőlökést, és bemutatjuk a szívünknek legkedvesebb budapesti vegán éttermeket.

Napfényes Étterem és Cukrászda

Kevés találóbb nevű étkezdével találkoztunk eddigi életünk során, ugyanis, aki betér a Napfényes Étterembe, egy szempillantás alatt maga is napfényes hangulatba kerülhet. Veteránoknak és kísérletezni vágyóknak egyaránt érdemes megejteni egy vegán kalandozást a Napfényesben, mert, ha valahol, akkor itt mindenki megtapasztalhatja, hogy tényleg mindennek van alternatívája.

Ott van például a kolozsvári töltött káposzta vagy a lecsós szejtánbrassói, ami után mi már jó párszor megnyaltuk mind a tíz ujjunkat, de melegen ajánljuk a Napfényes tálat és a pirított ázsiai tésztát is. Ha pedig a fogások után valakinek kedve szottyan egy kis desszerthez, kipróbálhatja a hamis túrógombócot vagy a veganizált somlói galuskát.

Hummus Bar

Nem éppen tegnap történt, amikor először besétáltunk a Wesselényi utcai Hummus Barba, és első ízben megkóstoltuk a török salátával kínált hummus-t és a pirított zöldségekkel gazdagított kuszkuszsalátát, melyek nem mellesleg azóta is a kedvenceink.

A hely egyébiránt Budapest egyik leghíresebb vegán étterme, hiszen a főváros 13 pontján megtalálható. Az étlapjukon ugyan nemcsak vegán fogások szerepelnek, de az uralkodó csemege természetesen a hamisítatlan csicseriborsókrém.

A Hummus Barba akkor is érdemes betérni, ha csak egy gyors falatra áhítozik az ember, a pitaszendvicsek és a laffatekercsek ugyanis tökéletesen kielégíthetik ezt az igényt. Töredelmesen bevalljuk, a sütemények számunkra túl édesnek bizonyultak, nem úgy édesszájú barátunknak, aki falatozásunk után csak ennyit mondott: a csicseriborsó a világ találmánya. Mit mondhatnánk? Igaza van!

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Vegan Love

Ha azt hitted, hogy a street food kimarad a sorból, akkor jobb, ha felkészülsz, mert a Vegan Love-ban a hamburger új értelmet kap, amennyiben húsevő vagy, de vegánként is azt érezheted, mintha valamiféle hamburgermennyországba csöppentél volna.

Feltett szándékunk idővel végigenni az étlapot, amiről mostanáig nyilatkozni tudunk, az a mexikói burger, ami lolo salátára fektetett feketebab-pogácsát, olvasztott „cheddart”, korianderes krémes guacamolét, édeskés marinált paprikát és jalapenos „aiolit” takar, mindezt egy léggömbhöz hasonló méretben.

Ja és a vegan dog, amit életében egyszer legalább mindenkinek meg kellene kóstolnia: bio tofuvirsli tökmagos tönkölykifliben, zsenge jégsalátával, ropogós sült hagymával, házi ketchuppal és olvasztott cheddar „sajttal”.

Ezt is szeretjük