Az állam után civilek akarnak párt találni neked tavasszal
Egy civil szervezet párkereső akcióba lendül, ám egyelőre rejtély, miként.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2013-ban megpróbálkozott az emberminisztérium azzal, hogy a hatvanas éveket idéző táncesten hozza össze az egyedülállókat, de a kezdeményezés nem volt hosszú életű.

Itt a tavasz, jön az állami párválasztás?

Idén tavasszal a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom lendül akcióba, hogy párt találjon az egyedülálló fiataloknak. A szervezet jövő héten sajtótájékoztatót tart társkereső tréningjeiről.

Bár a programról túl sok minden nem derül ki, annyi kivehető a meghívóból, hogy úgynevezett teaház program és pszichodrámacsoport is indulni fog. Ezek közül a teaház programról találtunk leírást: tíz férfi és tíz nő osztja meg gondolatait a párkapcsolatról egy moderátor segítségével.

A kormánynak nem sikerült

Az állam - pontosabban az Emberi Erőforrások Minisztériuma - 2013 tavaszán meghirdette a Szabad egy táncra? elnevezésű programot, melynek keretében táncos párválasztót rendezett fiatalok számára a budai Várban és több vidéki helyszínen is. Ez végül nem bizonyult sikeresnek, a további programok elmaradtak, és a kapcsolódó Facebook-oldalt is törölték.

A Három Királyfi, Három Királylány mozgalom annak idején, az Index.hu cikke szerint, együttműködött az EMMI-vel több ízben is, ami a népesedéspolitikát illeti, például levelet küldtek a friss szülőknek, és a nemzeti párválasztót is egy a mozgalommal közösen szervezett konferencián jelentette be Soltész Miklós.

A civilek másképp csinálják

Az állami párválasztó buli nem volt valami nagy siker, de most úgy látszik mások tovább próbálkoznak, hogy összehozzák az egyedülálló, de párt, családot találni kívánó fiatalokat, egészen más keretek között.

A teaházban és az önismereti foglalkozáson egy nem túl nagy összeg fejében ismerkedhetnek a fiatalok, beszélgethetnek a párkapcsolatról, de ingyenes kirándulás keretén belül is kapcsolatba kerülhettek egymással. A fiatalok párkapcsolati és családalapítási dilemmáiról készített Kényszerszinglik című doku-realityt érdemes megnézni, ha szeretnél képet kapni a programokról.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CvlIvHKnVmA

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt is szeretjük