Az emberi agyra is hat a radar? Újabb hátborzongató elméletek a világvégéről

A világvége témája ismét előkerült, máris több elmélet is létezik.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lassan egy éve annak, hogy az egész világ tűkön ülve várta, mi fog történni 2012. december 21-én. Előzetes beharangozások szerint ugyanis ekkor kellett volna eljönnie a világvégének, ám a rettegett esemény elmaradt.

Ez azonban nem szegte kedvét azoknak, akik rendületlenül hisznek benne, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a végítélet, és már most számos új dátumot tűztek ki.

2032

Nemrégiben az orosz és az ukrán sajtó hírül adta, hogy bolygónk felé egy hatalmas - négyszáz méteres - aszteroida tart, és van rá esély, hogy nekiütközik a Földnek.

A számítások és előrejelzések szerint az esemény 2032-re tehető, és bár csekély a valószínűsége egy esetleges katasztrófának, ha mégis bekövetkezik, az végzetes lehet az emberiség számára.

A hír megbolygatta a konspirálókat, a fórumokon és közösségi oldalakon máris a következő világvégedátumként emlegetik a 2032-es évet.

Bár a tudósok szerint szinte biztos, hogy nem ütközünk a kisbolygóval, és intézkedéseket is tesznek az elterelésére, az apokalipszis hívei rendíthetetlenül állítják, ez lehet az emberiség történetének vége.

Rejtélyes időjárás

Sokan vannak, akik az időjárás szeszélyeit is annak tudják be, hogy közeleg a világvége. Úgy gondolják, az évszakok eltolódása, a szélsőséges időjárási viszonyok és a kiszámíthatatlan változások nem természetes módon következnek be, hanem valamilyen mesterséges beavatkozásnak köszönhetők.

Ez nem más, mint a HAARP-rendszer, amely Alaszkában található, és a hivatalos rendeltetése a sarki fény vizsgálata. Ám többen állítják - azok közül is, akik a közelében élnek -, hogy a radart valójában az időjárás, sőt, az emberi elme befolyásolására találták ki. Ebből pedig egyenesen következik a közelgő pusztulás ténye: csak azt kell megvárni, mikor mennek túl messzire a kísérletekkel.

Tényleg eljöhet a világvége?

Bár az emberi fantázia határtalan, és az agy rengeteg szövevényes összefüggést képes felfedezni, valójában nem tudhatjuk, hogy tényleg veszélyben vagyunk-e.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egyelőre a ma létező világvége-elméletek egyikét sem támasztották alá tudományosan, a közelgő aszteroidákhoz hasonló veszélyhelyzeteket pedig előre közlik az emberekkel - ám ezek becsapódásának esélye általában annyira kevés, hogy nincs ok a pánikra.

Ezt is szeretjük