Átadták a világ leghosszabb üveghídját: át mernél sétálni rajta?
Még a kevésbé tériszonyosok térde is megremegne a világ leghosszabb üveghídján.

függőhíd
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ázsiai országokban az elmúlt pár évben egyre elterjedtebbé vált a szédítő, hatalmas magasságokban átívelő függőhidak építése, amiket sokszor üvegpadlóval terveznek, hiszen így sokkal látványosabbá - és félelmetesebbé - válik a látogatók számára.

Nemrég Vietnámban, a Son La tartományban adtak át egy egészen szédítő építményt, amely a Bach Long, vagyis Fehér Sárkány nevet viseli, és nem csak azért érdekes, mert egy 150 méteres szakadék van alatta: maga a híd 632 méter, és végig üvegpadló borítja, így valószínűleg ez a világ leghosszabb ilyen létesítménye.

Szédítő a világ leghosszabb üveghídja

A helyi idegenforgalmi hivatal számára nagyon fontos esemény volt a híd megnyitása, hiszen ezzel szeretnék fellendíteni a környéken a turizmust, valamint azt is kezdeményezték a Guinness-rekordok Könyvénél, hogy vegyék hivatalosan is a nyilvántartásukba a hidat, ami jócskán leelőzi az eddigi csúcstartót, a 2020-ban átadott 526 méteres építményt a kínai Guangdong tartományban.

A gyaloghídon egy háromrétegű, edzett üvegből készült út vezet át, a tervezők szerint pedig akkor sem szakadna be, ha egy erős ütés vagy nagy terhelés miatt berepedne a felső réteg, hiszen így is nagyon erős maradna, és így is megtartana akár öt tonna súlyt is. A teherbírását személy- és teherautókkal ellenőrizték, egyszerre akár 500 ember is átsétálhat rajta teljes biztonsággal. 

A legszédítőbb hidak a nagyvilágból

Ezekhez a szédítő hidakhoz bizony nem árt némi bátorság!

(Borítókép forrása: tribunephl / Twitter)

Ezt is szeretjük