Átadták a világ leghosszabb üveghídját: át mernél sétálni rajta?

Még a kevésbé tériszonyosok térde is megremegne a világ leghosszabb üveghídján.

függőhíd

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ázsiai országokban az elmúlt pár évben egyre elterjedtebbé vált a szédítő, hatalmas magasságokban átívelő függőhidak építése, amiket sokszor üvegpadlóval terveznek, hiszen így sokkal látványosabbá - és félelmetesebbé - válik a látogatók számára.

Nemrég Vietnámban, a Son La tartományban adtak át egy egészen szédítő építményt, amely a Bach Long, vagyis Fehér Sárkány nevet viseli, és nem csak azért érdekes, mert egy 150 méteres szakadék van alatta: maga a híd 632 méter, és végig üvegpadló borítja, így valószínűleg ez a világ leghosszabb ilyen létesítménye.

Szédítő a világ leghosszabb üveghídja

A helyi idegenforgalmi hivatal számára nagyon fontos esemény volt a híd megnyitása, hiszen ezzel szeretnék fellendíteni a környéken a turizmust, valamint azt is kezdeményezték a Guinness-rekordok Könyvénél, hogy vegyék hivatalosan is a nyilvántartásukba a hidat, ami jócskán leelőzi az eddigi csúcstartót, a 2020-ban átadott 526 méteres építményt a kínai Guangdong tartományban.

A gyaloghídon egy háromrétegű, edzett üvegből készült út vezet át, a tervezők szerint pedig akkor sem szakadna be, ha egy erős ütés vagy nagy terhelés miatt berepedne a felső réteg, hiszen így is nagyon erős maradna, és így is megtartana akár öt tonna súlyt is. A teherbírását személy- és teherautókkal ellenőrizték, egyszerre akár 500 ember is átsétálhat rajta teljes biztonsággal. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A legszédítőbb hidak a nagyvilágból

Ezekhez a szédítő hidakhoz bizony nem árt némi bátorság!

(Borítókép forrása: tribunephl / Twitter)

Ezt is szeretjük