Az ördög hídjai a nagyvilágban: 8 lenyűgöző építmény, amihez mítoszok és mesék fűződnek

Az ördög hídjai festői környezetben magasodnak.

ördög hídjai

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ számos országában, főként Európa területén találhatók olyan nagy múltú építmények, amelyeket az ördög hídjainak neveznek. Látványos, gyakran szokatlan formájuk és festői környezetük miatt a turisták kedvelt célpontjainak számítanak.

Nevüket általában nem azért kapták, mert szokatlanul veszélyesek vagy ijesztőek, hanem azért, mert az ördöggel kapcsolatos mesék, helyi legendák kapcsolódnak hozzájuk.

Az ördög hídjai

Többek között Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban találkozni hasonló hidakkal, amiket a helyiek emlékezetében, feljegyzéseiben megőrzött mesék szerint maga az ördög épített vagy ajándékozott a környéken élőknek, valamiféle megállapodás, alku fejében - ezt a történet halandó szereplői rendszerint megszegték. Ám nem mindegyik híd emberkéz alkotta, olyan is akad, amit a természeti erők formáltak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük