Soha nem látott felvételt közöltek az elsüllyedt Titanicról: nézd meg te is a lélegzetelállító videót

A videók egy 1986-os búvárexpedíció során készültek, amely során a hajó elsüllyedésének körülményeit kutatták.

GettyImages-520112444
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritka felvételeket hoztak nyilvánosságra az elsüllyedt Titanicról. A videók egy 1986-os búvárexpedíció során készültek, amely során a hajó elsüllyedésének körülményeit kutatták. 

A felvételt a Woods Hole Oceanográfiai Intézet tette közzé szerda este, a Titanic című film felújított verziójának bemutatása idején. 

Videón az elsüllyedt Titanic

Az 1986-os búvárexpedíción készült felvételek nagy része ez idáig nem volt elérhető a nagyközönség számára.

- Ez volt az első alkalom 1912 óta, hogy emberi szemek pillanthatták meg a szerencsétlen sorsú hajót - fogalmazott az intézet az expedícióval kapcsolatban.

Southamptonból New Yorkba tartó hajó első útja során jéghegynek ütközött, és elsüllyedt 1912 áprilisában. Az Encyclopaedia Britannica szerint több mint 1500 ember halt meg a katasztrófában. 

A hajó végső nyughelyét 1985-ben találta meg a massachusettsi székhelyű Woods Hole Oceanográfiai Intézet csapata és az IFREMER nevű, francia oceanográfiai kutatószervezet egy víz alatti kamera segítségével, írja az USA Today

1986 júliusában a Woods Hole csapata visszatért a roncshoz az Alvin nevű tengeralattjáróval és a távirányítású Jason Juniorral, és rengeteg felvételt készítettek a roncsról. 

A fiatal színésznő túlélte a Titanic-katasztrófát, majd szerepelt az arról szóló első filmben: ő volt Dorothy Gibson

A színésznő nemcsak túlélte, de játszott is a katasztrófát bemutató filmben.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük