A Titanic idős Rose-a ilyen csodaszép nő volt fiatalon: Gloria Stuart 1932-ben kezdte karrierjét
Gloria Stuartról ritkán látott, fiatalkori fotókat mutatunk.

gloria-stuart-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Titanic című mozifilm 1997 egyik legnagyobb durranása volt, a Jack és Rose-t alakító két főszereplő, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet Hollywood A-listás sztárjaivá váltak. Ám nemcsak ők kaptak a reflektorfényből, hanem Gloria Stuart is, aki Rose időskori énjét játszotta. A film megjelenésekor 87 esztendős volt, végül 2010. szeptember 26-án, százéves korában hunyta le örökre a szemeit.

Gloria Stuart fiatalkori fotókon

Gloria Stuart 1910. július 4-én látta meg a napvilágot a családi házuk konyhájában, Santa Monicában. Középiskolás korában kezdett először színészkedni, de akkor még csak a középiskolájában lépett fel az intézmény színházszakkörével. Az érettségi után a Kaliforniai Egyetemre nyert felvételt, ahol filozófiát és drámát hallgatott. 

Filmes karrierjét 1932-ben kezdte meg, a The Cohens and Kellys in Hollywood volt az első mozifilmje, később olyan alkotásokban tűnt fel, mint A láthatatlan ember, a Botrány Rómában, a Jönnek a tengerészek, A három testőr vagy a Szegény kis gazdag lány. 

A '40-es évek közepén felhagyott filmes karrierjével, és dekorációs boltot nyitott. Később azt bezárta, és a festészet felé fordította figyelmét. Ez volt a kreatív időszaka, nemcsak festményeket, hanem szerigráfiákat is készített, ezek közül több a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum és a Metropolitan Múzeum gyűjteményei közé kerültek. A bonszaj fák gondozását is megtanulta.

A '70-es években tért vissza a színészethez, de karrierje legnagyobb sikerét egyértelműen a Titanickal érte el. Meggyőző alakításáért Oscar-díjra jelölték 1998-ban a legjobb női mellékszereplő kategóriában, de végül nem ő vitte haza az aranyszobrot. Utána még játszott pár alkotásban, de a kora miatt már nem tudott annyi munkát elvállalni, mint a '30-as években. Olyan filmekben játszott karrierje végén, mint az Anyám, a kém, a Millió dolláros hotel vagy A bőség földje.

A magyar nézők zöme a Titanicból ismerheti őt, ezért olyan képeket gyűjtöttünk Gloria Stuartról, amelyek még a karrierje legelején születtek. Olyan felvételt is láthatsz róla, ami élete utolsó évében készült róla.

Ezt is szeretjük