A Dallas Ellie-je álomszép volt kezdő színésznőként: ritkán látott fotókon a sztár
Barbara Bel Geddes a '40-es években kezdte színészi karrierjét.

barbara bel geddes cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Dallas 1978 áprilisában indult hódító útjára, a CBS csatorna 1991-ig sugározta a Ewing család hétköznapjait feldolgozó izgalmas drámasorozatot. Hazánkban 1990 és 1997 között vetítette először a Magyar Televízió, de a mai napig számos csatorna adja az ismétléseket, sőt, a régi klasszikusokat sugárzó Jockey TV csatorna Larry Hagman karakteréről kapta a nevét. Nagy népszerűségnek örvendett Ellie Ewing karaktere, akit Barbara Bel Geddes játszott.

Gyönyörű nő volt fiatalon Barbara Bel Geddes

A bájos színésznő karrierje akkor ért a csúcspontra, amikor megkapta Ellie szerepét. A '80-as években háromszor jelölték Emmy- és Golden Globe-díjra. Előbbit 1980-ban, utóbbit 1982-ben sikerült díjra váltania. Miután 1990-ben búcsúzott a sorozattól, színésznőként végleg visszavonult. Képzőművészként tevékenykedett, emellett gyerekkönyveket írt. Sajnos 2005-ben, 82 éves korában örökre lehunyta a szemeit, halálát tüdőrák okozta.

Bár a Dallasból ismerhetik őt a legtöbben, már a '40-es években színészkedett, először a színházban, később a mozivásznon szerepelt. Pályakezdőként gyönyörű nő volt, természetesen, amikor feltűnt a Dallasban, akkor is nagyon bájos asszony volt.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett fiatalon Barbara Bel Geddes.

Ezt is szeretjük