A Dallas Ellie-je álomszép volt kezdő színésznőként: ritkán látott fotókon a sztár

Barbara Bel Geddes a '40-es években kezdte színészi karrierjét.

barbara bel geddes cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Dallas 1978 áprilisában indult hódító útjára, a CBS csatorna 1991-ig sugározta a Ewing család hétköznapjait feldolgozó izgalmas drámasorozatot. Hazánkban 1990 és 1997 között vetítette először a Magyar Televízió, de a mai napig számos csatorna adja az ismétléseket, sőt, a régi klasszikusokat sugárzó Jockey TV csatorna Larry Hagman karakteréről kapta a nevét. Nagy népszerűségnek örvendett Ellie Ewing karaktere, akit Barbara Bel Geddes játszott.

Gyönyörű nő volt fiatalon Barbara Bel Geddes

A bájos színésznő karrierje akkor ért a csúcspontra, amikor megkapta Ellie szerepét. A '80-as években háromszor jelölték Emmy- és Golden Globe-díjra. Előbbit 1980-ban, utóbbit 1982-ben sikerült díjra váltania. Miután 1990-ben búcsúzott a sorozattól, színésznőként végleg visszavonult. Képzőművészként tevékenykedett, emellett gyerekkönyveket írt. Sajnos 2005-ben, 82 éves korában örökre lehunyta a szemeit, halálát tüdőrák okozta.

Bár a Dallasból ismerhetik őt a legtöbben, már a '40-es években színészkedett, először a színházban, később a mozivásznon szerepelt. Pályakezdőként gyönyörű nő volt, természetesen, amikor feltűnt a Dallasban, akkor is nagyon bájos asszony volt.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett fiatalon Barbara Bel Geddes.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük