Újra bevezetik a vásárlási idősávot, de ezúttal mások lesznek a szabályok
Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be a vásárlási idősáv bevezetését.

bevasarlokosar
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy új kormányrendelet szerint hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között, valamint szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között csak 65 év felettiek tartózkodhatnak a boltokban - jelentette be Orbán Viktor hétfőn a Facebook-oldalán.

Az új intézkedés eltér a tavaszi vásárlási idősávtól, ezúttal ugyanis az idősek bármikor vásárolhatnak, ám a fent említett időszakokban kizárólag ők tartózkodhatnak az üzletekben, így a koronavírus-fertőzés kivédése céljából ajánlott ekkorra időzíteniük a boltlátogatást.

- Ez egy kormányrendelet, amit az idősügyi tanács mai ülését követően adtunk ki. Azt a célt szolgálja, hogy az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Hétvégén, szombaton és vasárnap pedig 8 és 10 óra között érvényes ugyanez - mondta Orbán Viktor.

 A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv 9 és 11 óra között, illetve 8 és 10 óra között, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban. Világosan látszik a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és nagyszüleink korosztálya, őket kell elsősorban védenünk, ez a rendelkezés őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra - hangsúlyozta a miniszterelnök a videóban.

Kiemelt kép: Getty Images

Koronavírus: mi történik a testben a gyógyulás után?

A szakemberek szerint az immunitás a jelek szerint gyengül, és fennáll a kockázata a vírussal való ismételt megfertőződésnek.

Ezt is szeretjük