Fejre fordított város jelent meg a felhők között - Teljesen igazi a bámulatos kép
Nagyon szürreális, mégis gyönyörű kép készült Chicago városáról.

GettyImages-863815814
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok megdöbbentő vagy lehetetlennek tűnő fotó mögött az emberek gyakran már egyből képmanipulációt sejtenek. Szerencsére nem minden alkotás photoshoppolt, ami annak tűnik, még ha elsőre nem is olyan könnyű ezt elhinni.

A fotós Mark Hersch egy véletlen, de tökéletes pillanatnak köszönheti a Chicago városáról készült képét, ami mögött nem kell utószerkesztésre gyanakodni. Egész egyszerűen csak megörökítette, amit látott – és milyen jól tette.

Hogy lehetséges, hogy fejjel lefelé látszik a város?

Hersch profi fényképész, akinek a városok és az épületek a fő profilja, de a sors furcsa fintora, hogy legismertebb munkáját egy rögtönzött pillanatban, a telefonjával készítette. 2014-ben épp  landoláshoz készült a gépe Chicago városa felett, amikor a férfi érdekes jelenségre lett figyelmes. A repülő ablakából ugyanis úgy tűnt, mintha a felhőkből fejjel lefelé emelkedne ki a város képe, az áthatoló napsugár pedig még jobban feldobta a fotó hangulatát.

chicago-fotó
Fotó: Mark Hersch / NASA

Sokan manipulációt sejtettek a kép mögött, de semmi ilyesmi nem történt, még a fényviszonyokon sem állított a fotó készítője. Egy egyszerű, ám annál látványosabb jelenség zajlott le. A város a Michigan-tó partján fekszik, ezért napnyugtakor, ilyen magasságból szemlélve tökéletesen tükröződnek az épületek a nyugodt vízfelületen. A hibátlan szögből készített képen ráadásul a felhők teljesen kitakarják a valódi épületeket, így csak a tükörkép sejteti Chicago jelenlétét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mark Hersch is csak azután döbbent rá, hogy milyen megismételhetetlen pillanatot kapott el, hogy a telefonjáról feltöltötte a képet a számítógépére, majd alaposabban megvizsgálta. A különleges fotót nemrég a NASA a nap csillagászati fotójának választotta, és egy ráadás érdekességre is felhívta a figyelmet. A fotón ugyanis még egy repülőgép látható, ami szintén leszálláshoz készülődött az O’Hare nemzetközi repülőtérre. A kép közepén egy apró fekete vonal látszik, de ha jobban megnézzük, még a gép szárnyai is kivehetők.

A 8 legjobb fotó a Földről a NASA szerint: elképesztően gyönyörűek

Ismét bebizonyosodott, hogy milyen gyönyörű bolygó a Föld.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük