Szokatlan galaxist fotózott le a NASA űrtávcsöve - Gyönyörű felvétel

Pelyhes spirálgalaxist kapott lencsevégre a Hubble űrtávcső.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy pelyhes spirálgalaxisról készített lenyűgöző felvételt az amerikai űrkutatási hivatal - NASA - és az Európai Űrügynökség - ESA - Hubble űrtávcsöve. Az NGC 2775 spirálgalaxis nagyjából 67 millió fényévre van a Földtől a Rák csillagképben - olvasható a NASA honlapján.

A galaxist William Herschel német származású brit csillagász fedezte fel 1783. december 19-én. Az NGC 2775 pelyhes spirálkarjai azt jelzik, hogy a galaxisban viszonylag kis intenzitású csillagkeletkezés zajlik.

pelyhes-spiralgalaxis
Fotó: NASA/Hubble

A galaxis központi részében gyakorlatilag nem keletkeznek új csillagok: ezt a területet egy szokatlanul nagy és viszonylag üres galaxisdudor uralja, amelyben minden gáz már régen csillaggá alakult.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A pelyhes spirálgalaxisok a szabályos spirálgalaxisokkal ellentétben számos keskeny, szakadozott spirálkarral rendelkeznek. A pehelyszerű spirálkarok milliónyi fényes, fiatal kék csillagot tartalmaznak.

Kiemelt kép: Getty Images

A 8 legjobb fotó a Földről a NASA szerint

A NASA Earth Observatory által kiválasztott képek hűen tükrözik a kutatóközpont nagy érdeklődését a világ csodái felé: az űrállomásokon, és a megfigyelőállomások által készített fotók mind olyan jelenségeket mutatnak be, ami igazán a világűrből nyújt elképesztő látványt.

A 8 legjobb fotó a Földről a NASA szerint: elképesztően gyönyörűek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük