Örökre megváltoztathatja a légi közlekedést a koronavírus: így kerülnék el a járványokat
A járvány elkerülése miatt elképzelhető, hogy óvintézkedéseket fognak bevezetni a repülőgépeken.

repülőgép
beauty and style
Top olvasott cikkek

A légitársaságok a jövőben redukálni fogják a foglalható ülések számát, ezzel biztosítanak kellő távolságot az utasok között. 

A cégek nagy része ezzel a megoldással szeretne operálni a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, azaz röviden IATA szerint.

Változás a repülőgépeken

Elképzelhető, hogy a jövőben a középső üléseket egyszerűen blokkolni fogják, amivel jóval meg lehetne növelni az utasok közötti távolságot - derült ki Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója Reutersnek adott nyilatkozatából.

Ezen intézkedés következtében 180 főről 120 főre zuhanna a szállítható utasok száma, a székek egyharmada kihasználatlan lenne. Az Airbus A321neo és a Boeing 737 MAX, nagy kapacitású gépek voltak eddig a leghatékonyabbak mind költség, mind utasszám szempontjából. Ugyan ezekre férnek fel a legtöbben, Alexandre de Juniac, az IATA elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy nem fognak kisebb befogadóképességű gépekre váltani, annak ellenére, hogy a válság miatt a repülés iránt várhatóan még hónapokig alacsony lesz a kereslet. 

Eleve az, hogy nyereségesen tudjon útnak indulni egy gép, legalább 75%-os töltöttségi szintet igényel, azonban a középső székek blokkolásával ez nem fogja elérni még a 70%-ot sem.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A járvány miatt a légi közlekedés iparágában a tervezett 252 milliárd dollár kiesés helyett 62 milliárddal több, összesen 314 milliárd dollárral, forintba átszámítva százbilliónál is nagyobb összeggel csökkent bevétellel számolhatnak, ami az 55%-a a tavalyi iparági bevételnek.

Sosem volt még ilyen a cseresznyevirágzás Japánban: különös képek készültek a sakuráról

A hanami néven ismert családi piknikek és a virágzásban gyönyörködő séták most kényszerűségből elmaradtak. A nem mindennapi sakuravirágzásról fotók is készültek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük