Hallgass zenét egy vak ember fülével - Egészen döbbenetes élmény lesz

A Vaksötét koncert attól különleges, hogy teljes sötétségben zajlik.

no-sotetben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

November 7-én a Bodor Tibor Kulturális Egyesület szervezésében egy estére teljes sötétségbe borul a Duna Palota patinás színházterme, és a jelenlévők egy picit kiléphetnek a komfortzónájukból. Eddig soha nem hallott dalok és közismert slágerek, filmzenék és sanzonok közel egy órában, egy különleges térben és teljes sötétségben - hogy mindenki átélhesse, mit érez zenehallgatás közben az, aki nem lát.

Nem először szervez hasonló programot az egyesület: tavaly szeptemberben került megrendezésre az első, Szalóki Ági művésznő közreműködésével tartott vaksötét koncert, akkor még a Turay Ida Színházban. Elsöprő volt a fogadtatás az előadók és a közönség körében is, így egyértelmű volt, hogy ezt az ötletet tovább kell folytatni, így idén februárban újabb koncertre került sor, ezúttal már nagyobbat álmodva, a Duna Palota színháztermében.

Májusban Pécsre, majd szeptember közepén ismét Budapestre látogatott az előadássorozat, mindannyiszor telt házzal. A szeptemberi eseményen Szalóki Ágihoz csatlakozott a Budapest Bár zenekarból jól ismert Németh Juci, valamint a Kistehén Tánczenekar frontembere, Kollár-Klemencz László előadóművész is.

- Számunkra mindig meghatározó élmény már a koncertek főpróbája is, hiszen mindig adódhatnak váratlan helyzetek, amik leginkább az élő térben derülnek ki, és alig egy-másfél óránk van a megoldásukra - nyilatkozta Puskás Kata Szidónia, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnöke.

Hozzátette: a közönség visszajelzései alapján az első néhány perc mindig a legnehezebb, ez az az idő, amíg a szem megszokja a teljes sötétséget. Természetesen bárkinek bármikor lehetősége van kimenni, ha pánikérzete támad, erre a koncertekre külön erre a célra odavezényelt önkéntes gárda a biztosíték, akik mindenben a nézők rendelkezésére állnak.

- Februárban magam is részt vettem a Szalóki Ágival közösen tartott koncerten, ekkor fogalmazódott meg bennem az ötlet, hogy felajánljam segítségemet az egyesületnek. Egyértelmű volt, hogy valami olyat szeretnénk adni a közönségnek, amit még ebben a formában soha nem hallhattak tőlem -  nyilatkozta Vincze Lilla.

Helle Maximilian és Vincze Lilla
Helle Maximilian és Vincze Lilla

- Minden dal egy kicsit kötődik a személyemhez és talán Helle Maximilianéhoz is, hiszen ezen az estén ő ül majd a zongora mögött. Már jó ideje próbálunk, gyúrjuk a dalokat, azt hiszem, valami nagyon szép végeredményre számíthatnak, akik erre az estére a bizalmukba fogadnak minket - árulta el az énekesnő.

Hangvarázs a Duna Palotában

Ha szeretnél részese lenni egy igazán intim és soha sem tapasztalt élménynek, gyere el november 7-én, 19 órakor a Duna Palota színháztermébe, és hallgasd meg, hogyan varázsol Vincze Lilla egy szeletnyi Párizst vagy Hollywoodot Budapest belvárosába! Jegyek ezen a linken kaphatók. A koncert bevételét látássérült emberek segítésére, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében működő Bodor Tibor Hangoskönyvtár folyamatos fejlesztésére fordítják.

Kiemelt kép: Getty Images

Különleges esküvői albumot kapott a vak menyasszony

Az esküvő nemcsak romantikusra, hanem igen különlegesre is sikerült a fotós ötletének köszönhetően, illetve a vőlegény ajándéka miatt is: olyan meglepetést készíttetett vak párjának, amin keresztül ő is érezheti az esküvőjük pillanatait, melyeket nem láthatott.

Ezt is szeretjük