A 9 legjobb dolog abban, ha az ember vak: egy látássérült férfi őszinte listája

Őszintén mesélt a tapasztalatairól, olyan pozitív hozzáállással, amit tanítani kellene.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Milyen az élet, ha az ember nem lát? Ez a kérdés sokakban megfogalmazódik, különösen, ha látássérült személlyel találkoznak, de persze tapintatból sosem merik feltenni. Ugyanakkor a legtöbben sajnálatot éreznek, mert elképzelni sem tudják, hogyan élhet valaki teljes életet a szeme világa híján.

Tommy Edison rádióbemondó és youtuber születése óta vak, és, mivel pontosan tudja, hogy mennyi kérdés felmerül az emberek fejében a hozzá hasonlók életének részleteivel kapcsolatban, The Tommy Edison Experience című YouTube-sorozatában rendre megválaszolja őket.

Miért jó vaknak lenni?

Edison pozitív kisugárzása, egyedi humora és az élethez való hozzáállása mosolyt csal követői arcára, hiszen minden alkalommal bebizonyítja, hogy a látás hiánya nem a legrosszabb, ami történhet valakivel, ezért teljesen értelmetlen beskatulyázni, illetve boldogtalannak elkönyvelni. Íme, a kilenc legjobb dolog abban, ha az ember vak, Tommy Edison szerint.

  • Elsőként jut fel a repülőgépre.
  • VIP-vendégként bánnak vele a vidámparkban.
  • Sosem kell aggódnia, hogy nem ihat, mert vezetnie kell.
  • Nem kell füvet nyírnia.
  • A villanyszámlája alacsonyabb, mint a többi emberé.
  • Féláron, sőt, néha ingyen utazik a vonaton.
  • Minden barátnője bombanő.
  • Nem sokat törődik az életkorral.
  • De mind közül szerinte az a legjobb, hogy senkivel sem kell versenyeznie, hiszen nem a külsejük alapján ítéli meg az embereket. A mondandójuk és a lelkük érdekli - és ez nagyszerű.

Természetesen a kommentelők reakciói sem maradtak el:

- Nagyon érdekesek a videói. Új megvilágításba helyezik a dolgokat.

- Öregem, az ember született filozófus, sőt, látnok!

- Tudod, mi a jó még a vakságban? Mindig viselhetsz napszemüveget.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Hogyan álmodnak a vak emberek?

Az Indiai Egyetem korábbi kutatásában a látók és nem látók álmai közötti különbségekre keresték a választ. Dr. Rachel Vreeman, a tanulmány szerzője szerint, akik születésüktől fogva vakok, esetleg idejekorán elvesztették látásukat, nekik az álmaik is különbözőek. Merthogy ők, ahogy ébren, úgy álmukban sem látnak képeket. A szakértő szerint többnyire azok tapasztalnak álomképeket, akik ötéves koruk után veszítették el látásukat, ők ugyanis emlékeznek korábbi észleléseikre. 

Nézd meg ezt is - Zavarba ejtő dolog a legnépszerűbb Insta-fotósok képein

Az Instagram a szuper szűrőknek és a rengeteg képjavítási beállításnak köszönhetően bárki számára lehetővé teszi, hogy művészi, szinte profi fotókat készítsen. Mára persze már túlnőtt az eredeti rendeltetésén, sokan itt reklámozzák saját magukat vagy éppen a terméküket. Egy internetező nemrég kiszúrta, hogy a nagyon látványos, exkluzívnak gondolt tartalmak nagy része egyáltalán nem egyedi.

Zavarba ejtő dolgot szúrt ki valaki a legnépszerűbb Insta-fotósok képein

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kiemelt kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük